• 瀏覽: 38,744
  • 回覆: 293
睇一次就有免針紙,仲有乜理由唔癈呢?

引用:
原帖由 supremeabc 於 2022-10-4 12:24 發表
呢個議員簡直白痴低能唔適合做議員 ! 政府的合理懷疑根本係常識問題 ! 點可能有醫生對每個診症需要免針紙病人的診斷時間可以咁快 ?!
明顯就係亂開免針紙啦仲需要什麼証據 ?!  等於有人同你講佢跑得快過汽車你會唔會叫佢表演吓先信佢 ?! 睇佢表演都浪費時間啦 !

一直關注本港防疫措施和政策的選委界立法會議員江玉歡,今日(4日)再在社交網站撰文,質疑政府 ...
當100個可能有1個係無辜
咁個個真係有病既咪好慘

引用:
原帖由 習總囊囊 於 4/10/2022 14:46 發表

咪係囉,係有法律依據既就講清楚嘛,引起誤會就無謂啦.Anyway,理據唔俾1味扣人帽子除咗話俾人知其無能之外仲有咩呢?莫名其妙
你平時鳩吹都係無法律基礎㗎,你長期俾人洗晒腦,法治唔代表做乜都要有法律允許先得。

法律係阻止散播不公、邪惡、傷害百姓,唔係好似你睇毒果咁,寫乜你就做乜咁,無自己思想,純粹做人棋子。

唔好話我知,一個醫生喺幾個月內開幾千至萬幾張免針紙既醫生唔係亂咁開

引用:
原帖由 joeyeung90 於 4/10/2022 14:50 發表

當100個可能有1個係無辜
咁個個真係有病既咪好慘
你放心,正常人見到咁排隊,仲要幾百幾千一張,唔會好似黃絲咁 L 蠢繼續磅水。

真係有事嘅,係會有病歷,可以上訴到。但相信無人可以攞出嚟。

叫班智障快啲過英國好過啦,英國專收香港垃圾,就快唔收㗎喇,要過趁早!

引用:
原帖由 fb3350181 於 4/10/2022 14:54 發表
唔好話我知,一個醫生喺幾個月內開幾千至萬幾張免針紙既醫生唔係亂咁開
黃絲智力有異於常人,真係會覺得無問題。

引用:
原帖由 wilsonabcd 於 2022-10-4 13:13 發表
其實我支持政府認真控告7萬名不法份子「行賄專業人員,發出有違專業知識判斷」和「偽造文書罪」!4千元一張「假醫生證明」該7名醫生可轉為污點證人,把7萬名「比錢行賄人」繩之於法!
邊有咁多免針人仕存在呀?

引用:
原帖由 凡間薯仔 於 2022-10-4 13:13 發表

係唔7取消吖你吹咩,玩多你呢啲傻仔幾年先
打嗰啲先係傻仔。

尋日深圳錄得五單從香港輸入病例
深圳健康驛站名額係每日一千八百
5×7200000/1800=20000
可推算出現時香港實際疫情係每日二萬宗感染
這還沒考慮香港人去深圳灣之前一晚要做一次核酸檢測,這已經篩選走一部分確診者。實際香港疫情係更加嚴重。
什麼一日三千幾完全係自欺欺人。
疫苗根本冇撚用!

本來醫生就唔負責任

引用:
原帖由 songsong17 於 2022-10-4 13:36 發表

仲有一推暗黃, 所以比唔上新加坡, 因為好多人仲拖緊政府後腿...

呢d事,政府唔查埋呢d市民已經係比左機會, 仲要唔廢得呢d醫生紙?
不是廢
只提早無效
佢地仲想點
人情己盡
除了真系打不到針
其他人打不針是要懲罰
是要比證明書玩

引用:
原帖由 x747x 於 2022-10-4 14:51 發表

你平時鳩吹都係無法律基礎㗎,你長期俾人洗晒腦,法治唔代表做乜都要有法律允許先得。

法律係阻止散播不公、邪惡、傷害百姓,唔係好似你睇毒果咁,寫乜你就做乜咁,無自己思想,純粹做人棋子。
法律係阻止散播不公、邪惡、傷害百姓,唔係好似啲中國人睇文匯大公咁,寫乜就做乜,無自己思想,純粹做中共棋子

引用:
原帖由 Easdx 於 2022-10-4 14:29 發表

可唔可以舉出一個沒有犯法的政治犯來了解一下?
問題係個「法」本身都係政府任up

佢覺得你犯法就犯法

支持江玉歡議員,法例就係法例,就係咁簡單
任何事都 係講證據,根本證明唔到全部針紙都係造假
捉到幾個就全部都合理懷疑。。。。正常人都會嘩然

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 4/10/2022 15:26 發表

法律係阻止散播不公、邪惡、傷害百姓,唔係好似啲中國人睇文匯大公咁,寫乜就做乜,無自己思想,純粹做中共棋子
做乜咁嬲啫,講中咗你呀?

又係嘅,無咗毒果, 七一十一都無被人煽動上街,連立法會改制咁大件事(比所謂反送中牽涉更廣,性質嚴重好多倍)都無人吹雞搞暴動,只識得喺屋企做鍵盤戰士,又廢到去唔到英國打國際戰線,谷住道氣、嬲嬲豬係正常。

不過谷多十年八年,只要唔好谷到爆 cancer,慣咗就得㗎喇。

面對現實吧,你死咗中共必然仍舊好地地,國運上緊,無論係帝制獨裁還是美式假民主,都有幾百年玩。

引用:
原帖由 mydreams 於 4/10/2022 15:29 發表
支持江玉歡議員,法例就係法例,就係咁簡單
任何事都 係講證據,根本證明唔到全部針紙都係造假
捉到幾個就全部都合理懷疑。。。。正常人都會嘩然
絕大部份都係造假,形成防疫大漏洞,兼且不論醫生還是所謂病人都涉嫌犯法,唔通唔去制止?

港珠澳大橋俾人搞環評時都係暫時停工,而家暫停免針紙好正常,法官判咗邊啲係真嘅先恢復返囉。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]