• 瀏覽: 39,748
  • 回覆: 413
+6
新冠肺炎走向風土病,應否視其為普通感冒、流感,抑或是如醫務衞生局局長盧寵茂所言:「Omicron唔係流感咁簡單」,成為近日的爭議。最近與政府專家

專家就話covid19弱過流感? 盧局長就話共赴黃泉?
你信專家咪鬆縛囉去旅行!
信盧局長咪繼續清零縮埋起屋企繼續等囉!

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/社會新聞/820558/新冠肺炎流感化-港大專家金冬雁-係普通感冒化咋-仲弱過流感

流感唔會令人腦霧、不能勃起、無晒精子、短4cm囉

美國長新冠喪失工作能力達100萬人

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2022-10-4 10:03 發表
流感唔會令人腦霧、不能勃起、無晒精子、短4cm囉

美國長新冠喪失工作能力達100萬人
驚死咪縮埋屋企繼續清零囉又無人阻你?

要清零,可以去大陸,以後唔好返香港

一切都應該以官方説法為准,以免觸犯國安法

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-10-4 10:05 發表

驚死咪縮埋屋企繼續清零囉又無人阻你?
唔關清唔清零事,我只係列舉新冠既一啲事實去反駁「仲弱過流感」之說

事實係會有腦霧、不能勃起、無晒精子、短4cm,美國因長新冠喪失工作能力達100萬人

盧局長都啱,的確好多長者死亡

對普通人來講就一場感冒

我覺得老人院保護要加強,但市面就要盡快恢復,冇3針冇得食,食肆就黎死晒

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2022-10-4 10:09 發表

唔關清唔清零事,我只係列舉新冠既一啲事實去反駁「仲弱過流感」之說

事實係會有腦霧、不能勃起、無晒精子、短4cm,美國因長新冠喪失工作能力達100萬人
無話你唔啱, 你可以選擇自己生活方式, 別人都可以
而且E+嘅防疫措施已經影響正常醫療服務, 覺得無問題?

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-10-4 10:12 發表

無話你唔啱, 你可以選擇自己生活方式, 別人都可以
而且E+嘅防疫措施已經影響正常醫療服務, 覺得無問題?
我既生活方式唔係討論重點

重點係專家佢竟然唔提腦霧、不能勃起、無晒精子、短4cm,美國因長新冠喪失工作能力達100萬人

阿爺話嚴重咪嚴重,你地啲所謂專家咪亂講

引用:
原帖由 海灣懷舊的留言 於 2022-10-4 10:11 發表
盧局長都啱,的確好多長者死亡

對普通人來講就一場感冒

我覺得老人院保護要加強,但市面就要盡快恢復,冇3針冇得食,食肆就黎死晒
成百歲老人感冒都一樣可以死, 英女皇無病都老死
covid19對老人同感冒/流感又有幾大分別?

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-10-4 10:14 發表

成百歲老人感冒都一樣可以死, 英女皇無病都老死
covid19對老人同感冒/流感又有幾大分別?
平時流感邊有死咁多長者, 明愛果陣屍疊屍, 仲有有啲小朋友過身

盧局長代表全港700萬人,呢位港大專代表自己炸,港大都吾會出頭幫佢,咁佢只係代表佢自己,講咩都冇責任承擔。

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2022-10-4 10:14 發表

我既生活方式唔係討論重點

重點係專家佢竟然唔提腦霧、不能勃起、無晒精子、短4cm,美國因長新冠喪失工作能力達100萬人
都話怕後遺症咪縮埋囉, 有無必要好似部錄音機不斷重複?

引用:
原帖由 Puke007 於 2022-10-4 10:16 發表
盧局長代表全港700萬人,呢位港大專代表自己炸,港大都吾會出頭幫佢,咁佢只係代表佢自己,講咩都冇責任承擔。
盧局長唔係專家囉!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]