• 瀏覽: 39,871
  • 回覆: 20
+6
盧局長都啱,的確好多長者死亡

對普通人來講就一場感冒

我覺得老人院保護要加強,但市面就要盡快恢復,冇3針冇得食,食肆就黎死晒

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-10-4 10:14 發表

成百歲老人感冒都一樣可以死, 英女皇無病都老死
covid19對老人同感冒/流感又有幾大分別?
平時流感邊有死咁多長者, 明愛果陣屍疊屍, 仲有有啲小朋友過身

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-10-4 10:17 發表

盧局長唔係專家囉!
盧局長係醫學權威

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-10-4 10:20 發表

佢做移植手術權威同流行傳染病係兩件完全唔同嘅事
你睇之前傳染病專家,封晒全香港,人人口停口停,但日日爆5萬幾單,係咁叫人打3針復必泰,打完個個中晒招,仲好意思叫人去打第4針。。。。。專家=藥廠sales, 只顧住生意,推銷疫苗

引用:
原帖由 隔夜忠心的馬 於 2022-10-4 10:23 發表
接種4針疫苗的死亡率是0.04%
真正的流感化!
老人家應打4針保護自己。
又咁講, 好多老人家未打針,或者未打到第4針已經過咗身,所以第4針死亡率係最低

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2022-10-4 10:33 發表

我無數據啊,所以咪就係要專家佢俾個全面既圖像大家睇
但專家佢為調「仲弱過流感」竟然唔話其他數據你聽
腦霧、不能勃起、無晒精子、短4CM呢啲未有統計,但單係美國就有上百萬人因長新冠失去工作能力係有統計
作為專家只為講佢想講而唔提呢啲事實,咁唔係專家既行為囉
香港幾百萬人中過,個個都健在,長新冠係有,但我都冇乜聽身邊中過啲人講有呢個問題

有時宣傳呢啲嚇人新聞,都要想等多啲人去打疫苗

引用:
原帖由 patrick901600 於 2022-10-4 10:44 發表

現在正䓀為搞經濟,開始淡化新冠的病情
其實封晒全香港果陣,一樣日日5萬幾人中, 開番都正常

引用:
原帖由 前插後抽 於 2022-10-4 10:46 發表
係咪想國安髮侍候,咱們中國又拉又鎖又封,你居然話感冒,即係明串中央
大6唔同,大6十幾億人, 人口老化又多長者,新冠蔓延可能死幾千萬長者同小朋友

引用:
原帖由 1223456 於 2022-10-4 10:49 發表
大把人中完話記性差,e家只可以話共存咪算
我一出世已經記性差,尤其考試果陣,年年都考唔到第一

引用:
原帖由 fcw99 於 2022-10-4 10:52 發表

我個黃朋友未有患新冠時同你講法一樣,中咗後冇上報神經痛咗幾個月,而家不停睇醫生痛點仲越來越密,中西都睇過晒,上個月痛到call 白車入急症室,唔敢同醫生講患過新冠全身照過驗過晒都無問題,食藥食到成個人on99咁
可能係打復必泰嘅副作用

引用:
原帖由 現代足球 於 2022-10-4 11:00 發表

其實有部份朋友康復後失眠,已經去到影響日常生活及頭腦變差,依賴安眠藥都係惡性循環,所以共存是無奈。

身體在感染時才開始有抵抗力,是為被動抵抗力,如果將來發展到抵抗力會傳染的話,人類就可以真正能快速滅疫。
股市冧,我冇中過,近排都失眠

市道唔好, 經濟差,個個壓力大, 都失眠

叫佢臨瞓食退黑素, 對失眠好有效

引用:
原帖由 fcw99 於 2022-10-4 11:03 發表

我另外有一個朋友患長新冠甩咗好多頭髮,日日好攰有d失憶
甩頭髮係打復必泰嘅副作用,我識幾個朋友,未中招前已經勁甩頭髮,一路甩到中完招,都仲甩緊

引用:
原帖由 現代足球 於 2022-10-4 11:15 發表

有D食咗有用,亦有D無效,中醫都改善到病況。
賣中藥地方,裕華果啲,有啲助眠茶包,係酸棗仁茶,都可以買黎飲下

引用:
原帖由 三不像 於 2022-10-4 11:13 發表

當時D病毒,與今時今日果D,已變種了,你無睇嗎?病毒編碼/基因排列,已是兩碼事。不要下下講當年死得人多耒嚇人,把復常拖後腿。
而家每日都仲有長者過身,只不過5萬幾人中果排,高齡高風險已經死得8899, 所以而家數量少咗啫

引用:
原帖由 peter925 於 2022-10-4 11:17 發表

十個光頭九個富,打復必泰可致富。
啱喎,睇阿Bob幾富貴,咁多人打復必泰,就黎周街阿Bob

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]