• 瀏覽: 39,751
  • 回覆: 7
+6
盧局長代表全港700萬人,呢位港大專代表自己炸,港大都吾會出頭幫佢,咁佢只係代表佢自己,講咩都冇責任承擔。

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-10-4 10:17 發表

盧局長唔係專家囉!
呢位所謂專家吾係局長咯,連同局長挽鞋都吾知有冇資格咯'最慘所謂港大專家,連港大都吾會出面支持。

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-10-4 10:32 發表

好好笑! 做得大學教授係乜嘢料你知唔知! 最少係果一科目嘅國際權威
起流行同傳染病學黎講盧局長真係連幫佢拎鞋都無資格
你未讀過,就以為好高尚,好多教授只係碩士級,香港十幾萬喎。 

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-10-4 10:51 發表

香港教授有10幾萬, 你講真?
究竟你知唔知乜嘢係教授? 你以為教書就係教授?
教授係職位'吾系學歷教育程度。 職位當然冇咁多,同等學歷又有咩奇怪?

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-10-4 10:51 發表

香港教授有10幾萬, 你講真?
究竟你知唔知乜嘢係教授? 你以為教書就係教授?
咁你又應為咩系教授?指教下?

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-10-4 10:57 發表

香港嘅大學教授係科目系嘅系主任, 一個系只有一個! 其他就係講師同導師!
咁香港嘅大學有無10幾萬個系呀?
又搬龍門,呢位教授專家係咩學歷?本科,碩士,博士哪級? 

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-10-4 10:57 發表

香港嘅大學教授係科目系嘅系主任, 一個系只有一個! 其他就係講師同導師!
咁香港嘅大學有無10幾萬個系呀?
另外人香港大學都冇出面,就咪搬香港大學出來拉高自己。 

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-10-4 11:06 發表

你真係連乜嘢人可以稱呼為教授都唔知?
教授叫Professor唔係teacher, 係一個專稱甚至應該稱呼時要叫乜乜教授!
一個系裡面本科/碩士/博士生都算係佢嘅學生
即係咩學歷啫? 寫咁多你吾累架?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]