• 瀏覽: 39,852
  • 回覆: 413
+6
引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-10-4 10:17 發表

盧局長唔係專家囉!
盧局長係醫學權威

我朋友患長新冠會引發神經痛,好似俾電電咁

引用:
原帖由 海灣懷舊的留言 於 2022-10-4 10:18 發表

盧局長係醫學權威
佢做移植手術權威同流行傳染病係兩件完全唔同嘅事

引用:
原帖由 fcw99 於 2022-10-4 10:20 發表
我朋友患長新冠會引發神經痛,好似俾電電咁
唔想冒風險咪縮埋屋企只叫外賣, 又無人迫你出街?

引用:

都話怕後遺症咪縮埋囉, 有無必要好似部錄音機不斷重複?
唔係怕唔怕既問題,而係作為專家佢講野唔全面,竟然隻字不提腦霧、不能勃起、無晒精子、短4cm,美國因長新冠喪失工作能力達100萬人呢啲事實

咁既專家唔似專家囉

接種4針疫苗的死亡率是0.04%
真正的流感化!
老人家應打4針保護自己。

附件

Screenshot_20220905_124801_com.android.gallery3d.jpg(245.04 KB)

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-10-4 10:20 發表

佢做移植手術權威同流行傳染病係兩件完全唔同嘅事
你睇之前傳染病專家,封晒全香港,人人口停口停,但日日爆5萬幾單,係咁叫人打3針復必泰,打完個個中晒招,仲好意思叫人去打第4針。。。。。專家=藥廠sales, 只顧住生意,推銷疫苗

總之新冠係老美發動嘅生化戰爭, 作為中國人要戰鬥到底

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-10-4 09:59 發表
新冠肺炎走向風土病,應否視其為普通感冒、流感,抑或是如醫務衞生局局長盧寵茂所言:「Omicron唔係流感咁簡單」,成為近日的爭議。最近與政府專家

...
大家應該堅持清零到底

引用:

盧局長唔係專家囉!
呢位所謂專家吾係局長咯,連同局長挽鞋都吾知有冇資格咯'最慘所謂港大專家,連港大都吾會出面支持。

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2022-10-4 10:22 發表

唔係怕唔怕既問題,而係作為專家佢講野唔全面,竟然隻字不提腦霧、不能勃起、無晒精子、短4cm,美國因長新冠喪失工作能力達100萬人呢啲事實

咁既專家唔似專家囉
點解要重複別人說話, 其實後遺症係增加定減少你有無數據? 有幾多你又有無數據?
而且E+講緊後遺症都主要係之前嘅變種, 越後期就越係無數據亦發現病徵越輕微!
一味用之前嘅數據又有乜價值?

專家連聯合國,世界衛生組織都反,為博出位,不擇手段

引用:
新冠肺炎走向風土病,應否視其為普通感冒、流感,抑或是如醫務衞生局局長盧寵茂所言:「Omicron唔係流感咁簡單」,成為近日的爭議。最近與政府專家

...
說說我認識的朋友中過的情況,全部打了3針疫苗,是好的很快,但有後遺症

1)3個月了,嗅覺和味覺還沒有恢復,吃東西全淡淡的
2)1年,以前跑馬拉松,現在只能爬2層樓梯
3)病毒攻擊小腿神經線,現在一條腿走路一拐一拐
4)脫頭髮,至少40%
5)幾個月了,還時不時頭會突然痛

引用:

...
仆街專家用全港人做白老鼠?你老味 乜Q理論?人渣敗類? 乜Q傳染病專Q家?傳染病只會愈來愈弱? 世界上很多傳染病都唔會變弱啦!你老母想香港人死清?

引用:
原帖由 Puke007 於 2022-10-4 10:28 發表

呢位所謂專家吾係局長咯,連同局長挽鞋都吾知有冇資格咯'最慘所謂港大專家,連港大都吾會出面支持。
好好笑! 做得大學教授係乜嘢料你知唔知! 最少係果一科目嘅國際權威
起流行同傳染病學黎講盧局長真係連幫佢拎鞋都無資格

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]