• 瀏覽: 39,864
  • 回覆: 413
+6
引用:
原帖由 綠腳趾 於 2022-10-4 10:03 發表
流感唔會令人腦霧、不能勃起、無晒精子、短4cm囉

美國長新冠喪失工作能力達100萬人
打左針便冇?

引用:
原帖由 wingaman 於 2022-10-4 15:30 發表

真搞笑,都唔知你講緊乜。個個都好似你咁自私自利,淨係掛住自己利益,會傳染都唔理,所以咪搞左三年都搞唔掂囉
其實都唔知你講乜,我講乜嘢係自私自利?如果你鐘意鬧人為樂,咁你自己鬧飽佢。

清零的應該是防疫措施

引用:

第一時間應該先問下個磚家中咗新冠未

引用:
原帖由 dylan_l 於 2022-10-4 10:07 發表
要清零,可以去大陸,以後唔好返香港

引用:

美國佬都好信,話自己長新冠咪放病假,唔洗做。

引用:
原帖由 homer201314 於 2022-10-4 15:21 發表

第五波疫情幾了9600+你話弱,有長者有中年有幼童?請問有冇身同感受?若是你所愛 你有何感覺?人性何在?良知何在?
病毒有冇變弱同我有冇良知劃晤上等號,即使你幾咁悲天憫人,亦阻擋晤到病毒變弱呢個事實,好老實,即使死一個人,我亦有感覺,並非你所講的冷酷無情,但我又做得D乜?
第五波死得人多有好多原因,政府失策亦係原因之一,但既然已行到呢步,難道就死抱住個九仟幾條亡魂不放,而不向前邁進嗎?自己深思啦,拗多都無謂。

點解香討小粉紅唔企出黎為民請命要求政府消0清到底?
淨係係電腦後鳩噏,同2019d甲由軍師一樣

引用:
原帖由 ccto14 於 2022-10-4 15:26 發表

病毒比較,當然要計對身體嘅傷害,後遺症一定係其中一種~
已有大量證據顯示,新冠已漸向流感化,甚至比流感更弱,你係都要抱殘守缺,都冇你辨法。

引用:
原帖由 海灣懷舊的留言 於 2022-10-4 10:11 發表
盧局長都啱,的確好多長者死亡

對普通人來講就一場感冒

我覺得老人院保護要加強,但市面就要盡快恢復,冇3針冇得食,食肆就黎死晒
但係就係班老嘢唔肯去打針。

我呀媽之前又話怕敏感,一路唔去打針。後來俾政府迫,死死氣氣二月打第一針,六月已經打第三針。

8月中咗,食咗幾日銀堯解毒片就好返。

如果唔打針,可能 bye bye 咗。

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-10-4 09:59 發表
新冠肺炎走向風土病,應否視其為普通感冒、流感,抑或是如醫務衞生局局長盧寵茂所言:「Omicron唔係流感咁簡單」,成為近日的爭議。最近與政府專家

...
就是這些不負責任的磚家害死香港以千計的老人家

引用:
原帖由 巴黎簽左個癈人 於 2022-10-4 14:32 發表

呢個世界冇絕對,你朋友例子係咪代表全世界?我中過,完全冇呢D症狀,依家我每日行三百級樓梯番工,完全冇氣喘,咁我又可否代表全部?我識得中過既人大大話話一百幾十個,真晤聽到佢地有乜後遺症,好多仲經常一起行山,有問題都唔會行啦。
呢個世界冇絕對,你識既人係咪代表全世界?

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-10-4 10:14 發表

成百歲老人感冒都一樣可以死, 英女皇無病都老死
covid19對老人同感冒/流感又有幾大分別?
美國死左過百萬人都仲鳩噏,死嘅係你屋企人就冇咁口響

引用:
原帖由 z1022 於 2022-10-4 16:19 發表

呢個世界冇絕對,你識既人係咪代表全世界?
我咪講左我同我識既人無後遺症,但不代表全世界囉,你盲架?
正如你所講既你識得既人既遭遇,同樣不代表全世界。
感冒都會有後遺症,都會死人。

打左針就似感冒。未打過針就

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]