• 瀏覽: 39,894
  • 回覆: 413
+6
引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-10-4 10:29 發表

點解要重複別人說話, 其實後遺症係增加定減少你有無數據? 有幾多你又有無數據?
而且E+講緊後遺症都主要係之前嘅變種, 越後期就越係無數據亦發現病徵越輕微!
一味用之前嘅數據又有乜價值?
我無數據啊,所以咪就係要專家佢俾個全面既圖像大家睇
但專家佢為調「仲弱過流感」竟然唔話其他數據你聽
腦霧、不能勃起、無晒精子、短4CM呢啲未有統計,但單係美國就有上百萬人因長新冠失去工作能力係有統計
作為專家只為講佢想講而唔提呢啲事實,咁唔係專家既行為囉

引用:
原帖由 dylan_l 於 2022-10-4 10:07 發表
要清零,可以去大陸,以後唔好返香港
香港係中國領土,唔同外國呀

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-10-4 09:59 發表
新冠肺炎走向風土病,應否視其為普通感冒、流感,抑或是如醫務衞生局局長盧寵茂所言:「Omicron唔係流感咁簡單」,成為近日的爭議。最近與政府專家

...
如果真係弱過感冒, 使L谷針呀 ?

引用:
原帖由 Freemantho 於 2022-10-4 10:34 發表

如果真係弱過感冒, 使L谷針呀 ?
谷針係政府唔係呢個專家

所以d黑心醫生咪收幾千蚊一張「免針紙」囉!

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2022-10-4 10:14 發表

我既生活方式唔係討論重點

重點係專家佢竟然唔提腦霧、不能勃起、無晒精子、短4cm,美國因長新冠喪失工作能力達100萬人
磚家避免得失正苦,對一些副作用避而不談

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2022-10-4 10:03 發表
流感唔會令人腦霧、不能勃起、無晒精子、短4cm囉

美國長新冠喪失工作能力達100萬人
變咗種好耐,而家呢種唔食連花發瘟陰囊,都係幾日就好返。

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2022-10-4 10:14 發表

我既生活方式唔係討論重點

重點係專家佢竟然唔提腦霧、不能勃起、無晒精子、短4cm,美國因長新冠喪失工作能力達100萬人
咁香港有7成人中了,有無腦霧、不能勃起、無晒精子、短4cm,喪失工作能力?

局長就個位決定政策同言論, 專家就係科學同數據決定意見

引用:
原帖由 隔夜忠心的馬 於 2022-10-4 10:23 發表
接種4針疫苗的死亡率是0.04%
真正的流感化!
老人家應打4針保護自己。
又咁講, 好多老人家未打針,或者未打到第4針已經過咗身,所以第4針死亡率係最低

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2022-10-4 10:09 發表

唔關清唔清零事,我只係列舉新冠既一啲事實去反駁「仲弱過流感」之說

事實係會有腦霧、不能勃起、無晒精子、短4cm,美國因長新冠喪失工作能力達100萬人
的確係事實,所以自己決定,自己承擔,好似有個外國名星話唔打針唔戴口罩,結果中咗招病發唔夠兩日行咗街。

我覺得大家可以分幾個層面考慮生活安排,第一有無接種齊疫苗,第二有無免疫系統問題,第三出阜地方疫情及病毒類型,第四係屋企有無老弱幼兒,基本上如果4個條件都無問題嘅,外遊嘅風險相對較低,否則仍然屬高風險外遊。

引用:
原帖由 海灣懷舊的留言 於 2022-10-4 10:16 發表

平時流感邊有死咁多長者, 明愛果陣屍疊屍, 仲有有啲小朋友過身
現在正䓀為搞經濟,開始淡化新冠的病情

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2022-10-4 10:33 發表

我無數據啊,所以咪就係要專家佢俾個全面既圖像大家睇
但專家佢為調「仲弱過流感」竟然唔話其他數據你聽
腦霧、不能勃起、無晒精子、短4CM呢啲未有統計,但單係美國就有上百萬人因長新冠失去工作能力係有統計
作為專家只為講佢想講而唔提呢啲事實,咁唔係專家既行為囉
香港幾百萬人中過,個個都健在,長新冠係有,但我都冇乜聽身邊中過啲人講有呢個問題

有時宣傳呢啲嚇人新聞,都要想等多啲人去打疫苗

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-10-4 10:12 發表

無話你唔啱, 你可以選擇自己生活方式, 別人都可以
而且E+嘅防疫措施已經影響正常醫療服務, 覺得無問題?
冇防疫影響仲大囉。

引用:
原帖由 patrick901600 於 2022-10-4 10:44 發表

現在正䓀為搞經濟,開始淡化新冠的病情
其實封晒全香港果陣,一樣日日5萬幾人中, 開番都正常

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]