• 瀏覽: 9,043
  • 回覆: 23
引用:
原帖由 arsenal2046 於 2022-10-5 16:03 發表

美國說了敢用核武肯定會把普京斬首,
普京這種獨裁者最是怕死
他敢用核武??
門都沒有
今晚都可以斬首潻
唔好係烏克蘭用太多美軍同北約兵,明未,勝方地緣政治傾斜就係經濟來源(戰爭背後隱藏巨大利益)
伊拉克人話今後幾十年都要還錢俾美國,敘利亞打輸,偷油搶返夠本影埋出嚟無爭抝啦,拉登瓜咗服仇成功好耐啦,直接吞埋阿富汗一半資產,唉,餓死幾多阿富汗人

呢埸戰爭一方要安全一方要資源,其他只是過程

反戰聲音必定會越來越強烈

引用:
原帖由 坐飛機走先 於 2022-10-5 17:03 發表

今晚都可以斬首潻
唔好係烏克蘭用太多美軍同北約兵,明未,勝方地緣政治傾斜就係經濟來源(戰爭背後隱藏巨大利益)
伊拉克人話今後幾十年都要還錢俾美國,敘利亞打輸,偷油搶返夠本影埋出嚟無爭抝啦,拉登瓜咗服仇成功好耐啦,直接吞埋阿富汗一半資產,唉,餓死幾多阿富汗人

呢埸戰爭一方要安全一方要資源,其他只是過程
你不明白歐美對民主人權的信念
保衛烏克蘭是了保衛民主人權
絕不會只顧利益沒有信念

引用:
原帖由 rayhome99 於 2022-10-5 16:15 發表

這樣吧,讓俄羅斯在墨西哥部署核彈,美國則在烏克蘭部署核彈,互相制衡,握手言和。
俄羅斯戰敗就會解體
那有資格談條件

如果烏克蘭加入北約會變成核爆,咁點解唔加入之前核爆佢北約呢?

俄羅斯唔會用核彈炸烏克蘭咁嘥料,要炸一定炸大佬同二佬。因為係佢哋背後始作俑者。

引用:
原帖由 arsenal2046 於 2022-10-6 01:52 發表

你不明白歐美對民主人權的信念
保衛烏克蘭是了保衛民主人權
絕不會只顧利益沒有信念
你啲先後概念、是非觀念真係好有問題。一尾民主民主民主,而家係大家乜都唔做,俄羅斯有一日訓醒就即刻打烏克蘭呀?

美國潛艇炸毀北溪一,二號輸油管道!

引用:
原帖由 bronze18man 於 2022-10-6 06:26 發表
如果烏克蘭加入北約會變成核爆,咁點解唔加入之前核爆佢北約呢?
因為烏克蘭入咗北約,北約就有必要幫助盟友,
到時會變成俄羅斯以寡敵眾嘅局面,動用核彈可能性就會好大~
烏克蘭未入北約,俄羅斯亦無必要去冒單打獨鬥嘅風險。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]