• 瀏覽: 2,332
  • 回覆: 9
英國財相關浩霆在各方反對聲音下,宣布撤回減稅計劃。今次是首相卓慧思上台不足一個月以來,政府首次在重大政策大逆轉。 關浩霆發表聲明說,已聽到意見,取消45%的稅率已經分散大家應對國家面臨挑戰首要任務的注意力,因此他宣布不會繼續有關計劃,不會取消對年收入超過15萬英鎊人士徵收上限45%的個人所得稅。 較...

較早前,卓慧思接受英國廣播公司訪問時表示,公布減稅計劃前應打下更好基礎,她已經汲取教訓,確保未來會更好地做好準備工作。

母雞司晨, 陰國含撚.
特拉屍好快玩撚完, 大陰蒂國又要再選首相, 金毛仔又再莆頭.

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1669478-20221003.htm

引用:
原帖由 arsenal2046 於 2022-10-3 18:57 發表

民主國家才是真正的尊重民意
所以那麼多香港人要移民過去。。。
先要5+1, 5年後逐隻BNOer審查財政及技能, 九成唔過關.

引用:
原帖由 arsenal2046 於 2022-10-3 18:57 發表

小黃人才是真正西奴...
所以人地唔聽人意時就扮睇唔到..., 人地示威佢地都唔敢去...

英國財相關浩霆

黑柴四哥知唔知自己有個改得咁型的中文名???

咁快the bill is dead? 徵班Bnoer 重稅咯,反正點班友都吾敢反抗,連示威都唔敢。烏托邦來架'有今生冇來世。叫班boner 比啲貢獻英國麻。

引用:

尊重民意,股市跳咗幾萬億,唔撤回都唔得啦

頂,縮沙!

引用:
原帖由 k514 於 2022-10-4 10:04 發表

尊重民意,股市跳咗幾萬億,唔撤回都唔得啦
卓慧思不是因為民間反對而撤回計劃,提出時民間已經反對,而卓慧思依然堅持,
撤回是因為美國政府反對,美國一提出要英國撤回計劃,英國就立即照做,
因為這個富人減稅計劃,主要是吸引外國富豪將資產轉移去英國避稅,而計劃一提出,就有大批美國富豪轉移資產去英國買豪宅,令美國衰弱的經濟雪上加霜

皇室已經為查理⋯彩排後事中和安排!真搞鬼

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]