• 瀏覽: 20,003
  • 回覆: 120
+2
打律師無十年八載唔收貨

坐監啦,黃屍廢畜!

引用:
原帖由 毒果愛作文 於 2022-10-3 17:54 發表

律師陳子遷前年5月在銅鑼灣街頭,疑因譴責示威者破壞店舖,而被大批人士用長傘、硬物或徒手追打「私了」,有人更威脅若陳報警就會打死他。陳終大量出血,身體多處須縫針。4名懷疑涉案男子事後被起訴,案件今日(3日)在區域法院開庭處理。其中1人否認參與暴動及蓄意傷人罪受審。其餘3名被告則承認參與非法集結及蓄意傷人2項控罪,法庭將留待審訊完結後才判刑,暫定於10月18日聽取求情及判刑,期間所有被告准以原 ...
有一班人可以咁陰毒但話自己係好人

暴動+傷人起碼十碌八碌!

引用:
原帖由 毒果愛作文 於 2022-10-3 17:54 發表

律師陳子遷前年5月在銅鑼灣街頭,疑因譴責示威者破壞店舖,而被大批人士用長傘、硬物或徒手追打「私了」,有人更威脅若陳報警就會打死他。陳終大量出血,身體多處須縫針。4名懷疑涉案男子事後被起訴,案件今日(3日)在區域法院開庭處理。其中1人否認參與暴動及蓄意傷人罪受審。其餘3名被告則承認參與非法集結及蓄意傷人2項控罪,法庭將留待審訊完結後才判刑,暫定於10月18日聽取求情及判刑,期間所有被告准以原 ...
判少過7年的,我極度相信香港班法官是講人治多過卞月講法治

為公義打九到人地入廠訓幾個月,唔知係咩公義

立埸不同就要見紅,呢啲糸咩政冶理想?直接告佢哋謀殺啦。

引用:

今次傷到同行梗係唔會鬆章啦!以後同行打麻雀唔鬆章法官咪輸死!

PK曱甴終於有精彩人生囉

引用:

無法無天都不足以形容!😤

判少過7年真係天理難容

引用:
原帖由 FX2036 於 2022-10-3 18:03 發表
呢幾件有片為証,無十年八載牢獄生涯唔收貨!!
超過四年當你贏,大好青年一時貪玩精神有問題生癌但未發作呢的詞你未見過?

呢單嘢到e+仍然記得好清楚
終於判呢單
等咗好耐

DLLM又係死曱甴

引用:
原帖由 FX2036 於 2022-10-3 18:03 發表
呢幾件有片為証,無十年八載牢獄生涯唔收貨!!
但係優秀年輕人又有悔意。法官大人話就社會服務令

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]