• 瀏覽: 2,565
  • 回覆: 14
事務律師陳子遷前年5月反《國安法》示威期間,在銅鑼灣街頭因不滿示威者堵路及破壞,遭示威者圍毆「私了」。警方事後根據閉路電視片段拘捕4名男子,控以暴動和蓄意傷人罪。經認罪協商後,其中3名青年10月3日早上於區域法院承認1項非法集結和1項蓄意傷人罪,27歲男子另一項管有攻擊性武器或適合作非法用途的工具罪則存檔法庭。法官鄧少雄押後3人判刑至本月18日,期間續准保釋候判。餘下32歲男貨車司機則否認暴動及蓄意傷人罪受審。

當這四條友判決入罪,到時身為律師的事主一定有下文,到時索償額將會是他們另外一個大懲罰。

新聞來源連結:
https://www.bastillepost.com/hongkong/article/11422298-反國安法示威3男「私了」律師-認非法集結及傷人罪?current_cat=1

一定要為陳律司討回公道, 19年班黑暴見人就打橫行無忌

點解要認罪,黃甴話係件正義既事

引用:
原帖由 禁言又點 於 2022-10-3 17:05 發表
經認罪協商後

引用:
原帖由 賭爸 於 2022-10-3 17:14 發表

經認罪協商後
擋子彈都唔怕,竟然認罪

引用:
原帖由 禁言又點 於 2022-10-3 17:17 發表

擋子彈都唔怕,竟然認罪
惶畜口講話核彈都唔怕,實際中粒bb 彈已經嗌到要生要死,係地下滾幾十個圈,唔知仲以為拍緊荷里活猛片添

引用:
原帖由 fiogermi 於 2022-10-3 17:29 發表

惶畜口講話核彈都唔怕,實際中粒bb 彈已經嗌到要生要死,係地下滾幾十個圈,唔知仲以為拍緊荷里活猛片添
問題坐監唔痕唔痛,好食好住,又有手足陪,有上進心隨時仲可以讀返個學位

引用:
原帖由 禁言又點 於 2022-10-3 17:05 發表
認罪不認錯。食屎不柯屎

引用:
原帖由 WakeUp77 於 2022-10-3 18:01 發表

認罪不認錯。食屎不柯屎
呢d 咪曱甴既風骨

又可以去釣魚。

引用:
原帖由 safmarine999 於 2022-10-3 16:56 發表
事務律師陳子遷前年5月反《國安法》示威期間,在銅鑼灣街頭因不滿示威者堵路及破壞,遭示威者圍毆「私了」。警方事後根據閉路電視片段拘捕4名男子,控以暴動和蓄意傷人罪。經認罪協商後,其中3名青年10月3日早上於區域法院承認1項非法集結和1項蓄意傷人罪,27歲男子另一項管有攻擊性武器或適合作非法用途的工具罪則存檔法庭。法官鄧少雄押後3人判刑至本月18日,期間續准保釋候判。餘下32歲男貨車司機則否認暴動及蓄 ...
怕條L咩,黃絲最強嘅武就係窮,到時咪最多破產。

一定要幫陳律師討回公道

仆你個臭街杏加橙, 當日睇電視, 律師畀曱甴暴徒打到衣服都爛晒又爆缸, 仲有一個鐵馬掟埋去好彩打唔中.
咁嚴重罪行認咗罪都可以繼續保釋, 即係畀到盡都係判社會服務令.

好心個律師, 本身瘦猛猛...又吾系大隻~
就吾好行埋去 la~
又要扮英雄, 行去罵...又吾夠人打~
尼 D 罪行, 應該由執法人員處理~
你骨瘦如柴, 當自己因子單?...你冇瓜, 真系要去黃大仙還神~

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]