• 瀏覽: 47,805
  • 回覆: 195
+2
D白痴成日話
新冠死亡率低

實際死亡數字係多過流感好多

全球咁多人中招
死亡率實低架
但實際上死既人數呢?

流感不適年先死幾百人
新冠一年死幾千人

引用:
原帖由 haroldleung61 於 2022-10-4 07:14 發表
當全世界都復常,中國政府仲清零on99同世界講自己做得幾好自high
移民就冇呢個煩惱

引用:
原帖由 屙唔出屎 於 2022-10-3 21:52 發表

外國唔用口罩關我地咩事
你唔想用咪離開香港
只有咬人的狗才要被主人強逼戴口罩不敢也不會説不,哈哈。

返港機組人員已經不必核檢及隔離,變相已經放棄抗疫,咁嚴管市民合理嗎?呢個政府同林鄭政府冇差別,做啲唔做啲,完全冇成套計劃。

取消戴口罩先啦,鬼佬最憎戴罩,我都好憎!

早D出呢招咪好囉!
咁遲先出!🧐

引用:
原帖由 *克羅斯* 於 2022-10-3 16:47 發表
政府早前宣布,海外及台灣來港者人境檢疫由「3+4」改為「0+3」。實政圓桌立法會議員田北辰今日(3日)在電台節目指,「0+0」勢在必行,又指政府最

...
香港開都冇用,大陸一日唔開都係冇運行!

躺平超..你未上台就估到你拉..你前任一路HEA搞共疫,剛好你接手再落D火力,,,搞定,,,= = 免疫通內地關比你地搞到變什么逆隔離通關...呵呵...超你...

引用:
原帖由 馬毛主席 於 2022-10-3 21:58 發表
0+0歡迎遊客,大把生意做
真係ondd。
以18年數據,有八成係大陸遊客,剩低嘅2成外來有成幾亦係大陸人經香港返大陸~

引用:
原帖由 democrazyboy 於 2022-10-4 12:22 發表

只有咬人的狗才要被主人強逼戴口罩不敢也不會説不,哈哈。
有乜關係?你而家出街咪又係要用,夠薑今日開始你唔好用,睇下你係咪同我地一樣要被主人強逼用口罩

最好連口罩令都取消埋

引用:
原帖由 Sailing_ship 於 2022-10-4 08:39 發表
回返主題,總結多日討論,個人覺得0+0是可取的,應該是一個好的形象工程,對內對外都可以宣稱復常,由於旅客還需要核酸,疫情升溫的可能性微,可根據數據放寬

但0+0對本土旅遊作用有限,主要原因是其他防疫措施比0+3,對旅客做成更大障礙,除非解除所有對旅客的防疫限制,否則旅客仍然不便,但隨時令疫情升溫,得不償失。

香港是要做金融中心,吾是旅遊中心,考慮到已經失去內地旅客,怎樣做都作用有限,相 ...
旅遊業可以帶動酒店,零售,飲食等等等相關產業。影響香港基層民眾最大~好彩嘅係生活物品有大陸穩定供應壓住咗通脹~

金融中心?得啖笑~

引用:
原帖由 星臣 於 2022-10-4 12:53 發表

香港開都冇用,大陸一日唔開都係冇運行!
冇錯,成班on9仔都仲未真正感受過冇咗大陸供應生活物品嘅生活~

對外開放?真係搵鬼嚟~

只有碌柒咁嘅人
先會繼續禁乜禁物去清零

引用:
原帖由 ooxx13 於 2022-10-4 13:20 發表

冇錯,成班on9仔都仲未真正感受過冇咗大陸供應生活物品嘅生活~

對外開放?真係搵鬼嚟~
開唔到內就點都要開外,但冇好唱到咁好,大陸唔開根本就冇商務和旅客連港澳遊都冇,現在真正打緊貿易戰,國內連出國旅遊好多人去到海關都唔俾出境就知咁次玩好大!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]