• 瀏覽: 16,185
  • 回覆: 80
呢條友痴得好勻循,點敢去食?

引用:
原帖由 圓滿清純的枇杷 於 2022-10-3 16:17 發表
呢條能樣xx丞, 都痴能線。 去人間餐廳咁做。 如果我係店主,我唔同你開拖
打9佢啦

近排啲老鬼食評家都俾人在報紙寸足幾日

三十年前農場餐廳都輝煌過架,可惜一場亞洲金融風暴就收咗檔....

香港人嘅口味今時唔同往日,雖然話口味人人不同,但今天普遍生活條件提升了不少,又經常出外旅遊食好西,識飲識食,一間食肆食物質素好與否其實大家心裡有數,根本不用那些KOL大肆宣揚,但卻可提醒第一次去嘅食客以避免中伏。

只可惜今天香港地大部份食肆水準都每況愈下,為了壓低成本不惜把食物造到豬潲都不如,或用過期變壞食品,食肆環境衛生惡劣,廚師為求快無心求其造食物,卻夠膽端出來給食客享用,更用各式藉口瘋狂加價,服務又欠奉,因此疫情以來幾年飲食業嘅低潮可說是報應呀!

因此本人絕對支持幾位年青人,繼續把食肆的不良經營手法公之於世,甚至公開其名稱,以保障消費者和食客權益!

1400係鎖碎…
東主都係想還佢一個公道吧…

引用:
原帖由 鐘覺霧 於 2022-10-3 19:03 發表
黃店?!!

引用:
原帖由 抗毒果勇士 於 2022-10-3 19:02 發表

又唔係咁講喎,正正經經告人呢,個官就話你無聊,你-打人,個官就判你有罪㗎喇,香港嘅官就係咁搞笑
根本個仆街仔係有抹黑人哋間餐廳

難食

余生為大集團出一口氣!中小企去食c啦!無錢學咩人告人?

以前第1次去食農場餐廳,
覺得幾好味,價錢又唔貴,有時都同D同學一齊去食.
但係,當佢開左好多分店果陣,
感覺食物質素下降了,之後就唔去了.

而佢破產之後,再開番既餐廳就一次都無去過,亦無興去了...

引用:
原帖由 圓滿清純的枇杷 於 2022-10-3 16:17 發表
呢條能樣xx丞, 都痴能線。 去人間餐廳咁做。 如果我係店主,我唔同你開拖
如果自己覺得唔好食就唔好分享出去,各人口味唔同,依家百業艱難,咁樣唱衰真係害死人

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-10-3 15:40 發表
藝人余德丞(Dickson)於本年5月離開無綫電視(TVB)後,轉戰網上平台,不時在自己開設的頻道上介紹美食。早前一段余

藝人余德丞(Dickson)於本年5 ...
當係賣廣告

引用:
原帖由 賭爸 於 2022-10-3 17:19 發表

講真大部分食肆真係好鬼難食
尤其是垃圾黃店什麼時代垃圾冰室!人渣哥及搬龍門仆街,食物難食過糞便!扺釜之鬼這些垃圾執笠!

只能贊

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]