• 瀏覽: 3,156
  • 回覆: 16
+2
政府放寬入境檢疫由「3+4」改為「0+3」,實政圓桌立法會議員田北辰表示,「0+0」勢在必行,又指政府最早會在今星期公布,最遲則是10月第3周公布。

田北辰指若再不放寬會被「搶客」

田北辰今日在一個電台節目中表示,本港的檢測程序,相信將成為商務客或旅客考慮來港的決定性因素,無旅客會希望來港檢測陽性後要隔離7

戴口罩又安心又臨時疫苗通行證又依樣果樣,反而想問香港仲有乜野要人煩成咁,而且港元強勢之下來

新聞來源連結:

https://www.am730.com.hk/本地/0-3- ... 府最快本周公布-0-0-/341218

0+0都冇乜人黎,
落機中左,
送足高灣7天,
搵你去

好奇1問,人地開口埋口就話政策係點要睇數據,路線圖又無,咁佢田2少又憑咩話嚟緊0+0呢??唔通佢係先知,知道嚟緊數據係點???Anyway,想睇下之前話咩付黃泉條插水友點反應

叻仔
精英

附件

3079FC6D-1329-44A9-9C0E-D3E965B94A4C.jpeg(369.42 KB)

踢走疫苗通行證最實際!
嚟香港之前要搵返張針紙?
仲要裝埋啲麻煩app?
仲要打埋第三針?
搵鬼嚟玩啦!

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2022-10-3 16:11 發表
踢走疫苗通行證最實際!
嚟香港之前要搵返張針紙?
仲要裝埋啲麻煩app?
仲要打埋第三針?
搵鬼嚟玩啦!
無呢d都唔會嚟香港玩……港元同美元掛鈎其它國家貨幣咁平做咩會嚟香港玩先

爲方便一少部分外國回來人

苦了7百萬香港人

CLS

引用:
原帖由 ballking118 於 2022-10-3 16:20 發表
爲方便一少部分外國回來人

苦了7百萬香港人

CLS
咪係囉,最好再加強D,始終健康最重要

班鬼佬見到你班友仔日日出街都要帶住個濕9口罩,彩你都傻
唔識捉旅客心理

「0+0」既細節係點??

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-10-3 15:17 發表

無呢d都唔會嚟香港玩……港元同美元掛鈎其它國家貨幣咁平做咩會嚟香港玩先
你睇得明佢小說

最好取消安心出行
改用健康碼
局長一定放埋成人3針小童2針入健康碼
又要大廈強檢或定期檢
提示人做核酸
地區大廈自動轉了紅碼

引用:
原帖由 powerantivirus 於 2022-10-3 20:38 發表

你睇得明佢小說

最好取消安心出行
改用健康碼
局長一定放埋成人3針小童2針入健康碼
又要大廈強檢或定期檢
提示人做核酸
地區大廈自動轉了紅碼
健康碼係唔理你有冇打過針架
打咗針就會見到個金色框,不過係冇人理嘅,冇金色框亦唔構成任何限制。
所以叫你未返過去就唔好喺度鳩噏啦。

健康碼嘅核心就係常態化核酸檢測,有常態化核酸檢測仲執著係疫苗嗰度做乜嘢?半失效疫苗會提高無症狀患者機率,更加危險。

其實香港人怕染疫依然大有人在, 自0+3後明顯放假人流不增反減...

你見不到安心出行改成點
政府改到

改健康碼仲好
方便政府自己改碼
冼鬼理佢金框
綠碼以外紅黃碼
未打齊針未做檢測全部紅碼
洗鬼理佢豁免甚麼
甚麼原因
打不到針直接衛生處申請審批
等1個月才比綠碼

無須抄足
自己玩加強板
政府想點改就得
直情不理你無得綠碼入不到公司大廈
只怪自己無依時間做
有3針2針隔7日核酸一次
無打針48小時核酸隔日做一次

引用:
原帖由 054D 於 2022-10-3 20:51 發表
其實香港人怕染疫依然大有人在, 自0+3後明顯放假人流不增反減...
原因只有一個
有消費力去星馬日本做大爺啦
仲要忍D侍應咩
拍左安心出行未🤣

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]