• 瀏覽: 3,367
  • 回覆: 14
英國財政大臣關浩霆(Kwasi Kwarteng)表示不會推進取消45%最高所得稅稅率的計劃,英鎊兌美元10分鐘內拉升逾50點,現報1.1196。英鎊兌港元回升至8.84算。 關浩霆表示,放棄該計劃將

終於肯跪低一小步

新聞來源連結:

https://inews.hket.com/article/3 ... 英鎊兌美元急升0.8-、兌港元8.8算

朝令夕改,國際金融市場唔知英國究竟想點,有排唔掂!

引用:
原帖由 冷漠的香港人 於 2022-10-3 14:47 發表
同意。。仲要講到係財長自己話事。。沒預先通知佢。。呢條女人真厲害

諗其他辦法啦

急升0.8%咁能得人驚

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2022-10-3 14:57 發表
諗其他辦法啦
美國行緊收水. 英國放水會影響收割計劃.

主人拜登出聲

奴才狗英首相可以不聽嗎?

首相做慣牆頭草,政策俾人講兩講就改咁兒戲
睇怕走得快過新國王

政策兒嬉

0.8 係急升?咁8%叫咩

引用:
原帖由 _JoN_ 於 2022-10-3 15:08 發表
首相做慣牆頭草,政策俾人講兩講就改咁兒戲
睇怕走得快過新國王
唔知過唔過到100日

引用:
原帖由 MT6788II 於 3-10-2022 14:45 發表
英國財政大臣關浩霆(Kwasi Kwarteng)表示不會推進取消45%最高所得稅稅率的計劃,英鎊兌美元10分鐘內拉升逾50點,現報1.1196。英鎊兌港元回升至8.84算。 關浩霆表示,放棄該計劃將

終於肯 ...
英國『撤回』『取消』45%最高所得稅計劃......
double negative,唔係太明
係咪即係 the bill is dead 呀?

引用:
原帖由 冷漠的香港人 於 2022-10-3 14:47 發表
卓胃屍內閣可能做空咗英鎊賺咗筆…依家做好倉又賺多筆

過橋抽板
投票選佢之後反口

同老皇太握手後三日死
上台用七天(隊淋)英鎊
再用一年令英格蘭成為獨立皇國(蘇格蘭,威爾士,愛爾蘭)着草離開。犀利。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]