• 瀏覽: 36,597
  • 回覆: 173
+8
鼓勵是需要的,但不應該大肆慶祝。
其他國家拿銀牌,他們會耿耿於懷,從而再去查找不足,希望下次可以更好,絕對不會因為對手強大就認定取銀牌是合理,如果這樣想,何必去比賽? 反正你都必拿銀牌了。
有評論還說銀比金堅。
根本在外國人眼中,他們只會覺得中國人是沒用的膽小鬼。
更可恥的是有一些人又跳出來借題發揮,打擊另外一個性別的籃球運動.
中國人,只管內鬥,無雄心壯志, 真是沒希望!!!
經過這次比賽,其他國家一定會注視中國隊和針對中國隊,如果你自己不努力,下次? 恐怕連四強也進不了!!
到時你可以怪責誰?
"不錯啦! 已經比X籃好得多了!"
想民族復興?
美國: 我無憂己!

克羅地亞奪世界盃亞軍,也是大肆慶祝。

盡力比賽,拿着取好成續就可以,不要又無限上綱!!!!!
中國亦不可能任何運動,都是世界第一!!!

贏咗唔慶祝?等輸咗回家哭。
呢種叫偽善。
頭文字D有一句名句,梗係第一個落山先叫第一啦!唔通最尾嗰個咩。

係一個唔係強項嘅運動攞獎唔慶祝,連呢啲動力都冇?不如唔參與啦!

歐美攞獎就實至名歸?
中國攞到獎連慶祝都唔配有?崇洋媚外嘅心態表露無遺。

中國運動員拎銀牌唔開心,你地班西奴就講另一套。

要睇咩項目, 就好似中國足球如果入到世盃, 咁就一定要大慶祝

引用:
原帖由 chilawytk 於 2022-10-3 11:19 發表
鼓勵是需要的,但不應該大肆慶祝。
其他國家拿銀牌,他們會耿耿於懷,從而再去查找不足,希望下次可以更好,絕對不會因為對手強大就認定取銀牌是合理,如果這樣想,何必去比賽? 反正你都必拿銀牌了。
有評論還說銀比金堅。
根本在外國人眼中,他們只會覺得中國人是沒用的膽小鬼。
更可恥的是有一些人又跳出來借題發揮,打擊另外一個性別的籃球運動.
中國人,只管內鬥,無雄心壯志, 真是沒希望!!!
經過這 ...
你睇日本參加奧運,祇報導佢哋運動員情況,但邊個國家拎獎牌係完全無報導,所以唔使搞慶祝

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2022-10-3 11:29 發表
克羅地亞奪世界盃亞軍,也是大肆慶祝。

盡力比賽,拿着取好成續就可以,不要又無限上綱!!!!!
中國亦不可能任何運動,都是世界第一!!!
中國女籃重回巔峰,有些人的名字注定不會被遺忘
https://news.sina.com.cn/c/2022-10-03/doc-imqmmtha9630412.shtml#/

巔峰? 真系笑死人,拿了銀牌就是巔峰?
你話是歷史高位都還可以,銀牌就是巔峰?
怪不得你永遠都拿不到金牌。

我指的是中國人的阿Q精神,不是指中國女籃。

引用:
原帖由 chilawytk 於 2022-10-3 14:06 發表

https://news.sina.com.cn/c/2022-10-03/doc-imqmmtha9630412.shtml#/

根本就是冇野揾野黎挑剔?

巔峰有乜問題???
歷史高位不就是巔峰嗎???
巔峰就一定代表之後會回落呀???
將來亦可打破今日歷史高位
今日既巔峰將來可以再闖另一巔峰。

阿女考試第二名,老豆老母同佢慶祝,咁都要俾人鬧燒數簿?唔L係啩?

引用:
原帖由 chilawytk 於 2022-10-3 14:06 發表

咁樓主覺得美國隊或個人喺乒乓球較大型國際性比賽可以攞到乜嘢獎牌呢?

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2022-10-3 14:49 發表

根本就是冇野揾野黎挑剔?

巔峰有乜問題???
歷史高位不就是巔峰嗎???
巔峰就一定代表之後會回落呀???
將來亦可打破今日歷史高位
今日既巔峰將來可以再闖另一巔峰。
美國就是最看不起你這種人: 被人擊敗還好意思說自己身處巔峰

引用:
原帖由 chilawytk 於 2022-10-3 16:38 發表

美國就是最看不起你這種人: 被人擊敗還好意思說自己身處巔峰。
美國就是最看得起你這種人   

引用:
原帖由 chilawytk 於 2022-10-3 16:38 發表

美國就是最看不起你這種人: 被人擊敗還好意思說自己身處巔峰。
你係美國人???定係美國狗???

引用:
原帖由 vvoy 於 2022-10-3 16:43 發表

美國就是最看得起你這種人   
我不知道。

引用:
原帖由 big3624 於 2022-10-3 16:43 發表

你係美國人???定係美國狗???
我是中國人。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]