• 瀏覽: 36,724
  • 回覆: 173
+8
引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2022-10-12 23:58 發表

即係駁唔到啦!!!
係羊毛出自羊身上呀!!!!
我都知道強國人對呢方面係比較無知,
台灣D 福利咪就係政府比錢, 分返比人民,
你估好似強國咁折墮, 只係分比非洲

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2022-10-13 00:04 發表

問題係當局點知你在網上煽動暴力殺人呀???
嗎即係當局其實一直監視梗囉!!!
嗎即係根本全世界政府都監視梗國民既網上行為囉!!!
蔡婆D FANS/自己友報告咪知囉
你用返強國共匪思維去推測, 好搞笑

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2022-10-13 00:05 發表

我都知道強國人對呢方面係比較無知,
台灣D 福利咪就係政府比錢, 分返比人民,
你估好似強國咁折墮, 只係分比非洲
又玩分俾非洲呀!!!

所謂分俾非洲果D錢,其實係你美爹印果D【假】銀紙乍。

相反,在非洲攪基建,可以令中國企業有更多生意,人民有機會選擇去非洲工作,制造更多就業機會。

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2022-10-13 00:09 發表

蔡婆D FANS/自己友報告咪知囉
你用返強國共匪思維去推測, 好搞笑
咁即係都係被監視梗啦,仲要係人民監視人民!!!

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2022-10-13 00:09 發表

又玩分俾非洲呀!!!

所謂分俾非洲果D錢,其實係你美爹印果D【假】銀紙乍。

相反,在非洲攪基建,可以令中國企業有生意,人民有機會選擇去非洲工作
https://www.bloomberg.com/news/a ... imf-funds#xj4y7vzkg
咩呀, 做生意做到連非洲國借錢都免還...不過又係既, 賤民找數!

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2022-10-13 00:11 發表

咁即係都係被監視梗啦,仲要係人民監視人民!!!
咩國家就算你話殺普通一個人都會有人報告, 你喜歡陰謀論自便啦, 你強國衰到乜都和諧監視, 寫扁論文批評維尼都被捕仲想百步笑返人1步, 真係面皮夠厚

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2022-10-13 00:14 發表

https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-08-23/china-to-waive-some-africa-loans-offer-10-billion-in-imf-funds#xj4y7vzkg
咩呀, 做生意做到連非洲國借錢都免還...不過又係既, 賤民找數!
都話果D只係你美爹印出黎既【假】銀紙囉。
同國內既錢,係兩回事!!

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2022-10-13 00:17 發表

咩國家就算你話殺普通一個人都會有人報告, 你喜歡陰謀論自便啦, 你強國衰到乜都和諧監視, 寫扁論文批評維尼都被捕仲想百步笑返人1步, 真係面皮夠厚
其實你囗中既【批評維尼論文】,詳細內容係乜呢?你有冇資料呀!!!

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2022-10-13 00:17 發表

都話果D只係你美爹印出黎既【假】銀紙囉。
同國內既錢,係兩回事!!
意思係用人民血汗錢換D 假銀紙,派比非洲, 你黨夠折墮

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2022-10-13 00:21 發表

其實你囗中既【批評維尼論文】,詳細內容係乜呢?你有冇資料呀!!!
之前POST過比你, 討論過, 之前又係咁問, 原來你個ACCOUNT成日換人, 工資低又要出賣人民, 呢D賤工作又真係好難留到正常人

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2022-10-13 00:23 發表

其實你又啱架,你美爹用五毛成本印張一百美元出黎,就買左中國人一百美元既血汗。
所以依家嗎盡量減少使用假銀紙囉。
都好過你呆蛙島用人民血汗錢買過期武器既!!

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2022-10-13 00:32 發表

其實你又啱架,你美爹用五毛成本印張一百美元出黎,就買左中國人一百美元既血汗。
所以依家嗎盡量減少使用假銀紙囉。
都好過你呆蛙島用人民血汗錢買過期武器既!!
你估台灣想, 晤買過期武器, 晤交保護費比美國, 點鎮得住班北京猿人,
不過起碼晤係用人民D 血汗錢, 換假銀紙 黎派比非洲!

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2022-10-13 00:38 發表

你估台灣想, 晤買過期武器, 晤交保護費比美國, 點鎮得住班北京猿人,
不過起碼晤係用人民D 血汗錢, 換假銀紙 黎派比非洲!
呆蛙唔係天真到,你囗中既【北京猿人】打到黎,你美爹會派兵幫拖掛???

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2022-10-13 00:42 發表

呆蛙唔係天真到,你囗中既【北京猿人】打到黎,你美爹會派兵幫拖掛???
北京猿人敢打就奇, 習維尼東亞病夫一隻, 你估係普京,
一個佩X西已經嚇窒佢啦, 爛鬼鵪鶉扮鳳凰, 打打打, 打強國賤民就會

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2022-10-13 00:23 發表

派俾非洲都好過好似日笨,俾美帝一個廣場協議攪掂左!!!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]