• 瀏覽: 31,613
  • 回覆: 221
  • 追帖: 2
+3
引用:
原帖由 @海東青 於 2022-10-4 12:57 發表

我佩服國家航天局每一位工作人員。但對中宣部極度失望…港燦唔係蠢,絕對是反骨無義之徒,這個也攪不懂嗎?
慢慢教育吧,剛解放初期,上海比香港更反共

共產黨做事從來不會因為困難就不做,該做還是要做

樹正氣,立正人,做正事

好像防疫,既然認為人民生命權更重要,那么什么經濟損失,勞民傷財,擾民不便,和生命比起來,就不會首要考慮

你以為共產黨不知道這樣防疫對經濟民生造成的影響??

但世間所有事,都有取捨,孰重孰輕,選好,堅持做下去就行,這就是該做的

知行合一,知道該做,就堅持做

這次選人,什么反中,不支持,不理解,不合作,不是這事該不該做的理由

共產黨做事風格一直如此

引用:
原帖由 Alcohol618 於 2022-10-3 11:53 發表
幾錢人工先

應該唔可能高過偉大既統治者

係香港搵人才唔講金唔通講心咩
落返地球大把人搵你拍廣告,使鬼擔心咩

引用:
原帖由 nikonlee 於 2022-10-4 13:05 發表

慢慢教育吧,剛解放初期,上海比香港更反共

共產黨做事從來不會因為困難就不做,該做還是要做
現代教育要多元化,你在國內應見識不小港燦吧…?
唉,一方水土一方人,狗嘴怎出象牙

中共要開始係香港割韭菜了

引用:
原帖由 清風水靜 於 2022-10-4 01:03 發表

首先你沒有病痛........生活上你要健康..........接受一定空間練習....!!
把人360度轉來轉去.........唔係人人都得.....!!

不過可以去太空看宇宙........真的沒多少亞洲人可以看到........!!
高清的宇宙........太空沒有塵埃.....是接近真空..........一定很震撼......!!
發射個陣要忍受幾個到十個G個重力過載加速。
咁比喻啦。坐過山車同跳樓機,最高係0.9G過載。
即系。起飛要受9部跳樓機咁個衝擊……

要戰機機師咁個體格。同時又要讀書讀到博士位。

正宗文武雙全。

香港地應該無呢種人

引用:
原帖由 果個大牛牛 於 2022-10-4 12:40 發表
上宇宙搵幾多錢?開醫生紙除時搵成千萬啦,上宇宙做咩?
所謂人一有錢就有另外追求啦。有錢下一個目標就係有名啦。

唔係明星個種唱下跳下個種名氣。
係受人敬仰個種喔。
上宇宙按大陸官方薪金唔高。幾萬人仔一個月。但太空人待遇。有樓有車。仲可以接廣告。

有錢有名。點唔好呢?

引用:
原帖由 @海東青 於 2022-10-4 13:15 發表

現代教育要多元化,你在國內應見識不小港燦吧…?
唉,一方水土一方人,狗嘴怎出象牙
急不來,見到又如何,一樣米養百樣人,愛國港人還是不少

引用:
原帖由 chenflie 於 2022-10-4 13:45 發表

所謂人一有錢就有另外追求啦。有錢下一個目標就係有名啦。

唔係明星個種唱下跳下個種名氣。
係受人敬仰個種喔。
上宇宙按大陸官方薪金唔高。幾萬人仔一個月。但太空人待遇。有樓有車。仲可以接廣告。

有錢有名。點唔好呢?
有人一生求財,有人一生求名,求流芳百世,不枉白來這人世間一趟,好像很多藝術家,搞藝術,搞音樂,難道又係為求財?

總是什么都向錢看,世界就沒意思了

引用:
原帖由 棉花木有糖 於 2022-10-3 09:50 發表
據中國載人航天工程辦公室今日(2日)消息,中國第四批預備航天員選拔工作已於近期啟動,其中更首次在港澳地區選拔載荷專家。中國載人航天工程辦公

...
你一定要有蝗味(好似相入面呢兩位)先可以同聲同氣貢獻祖國!

引用:
原帖由 海灣懷舊的留言 於 2022-10-4 11:23 發表

因為佢地老豆老母睇毒果大, 教到啲細路咁樣, 正如將軍澳跌死果個大學生,如果佢父母唔係支持佢做黃屍,就唔會冇咗個仔
佢老豆老母到宜家應該都無後悔過

引用:
原帖由 k514 於 2022-10-4 10:46 發表

如果香港真係有人做到,你估佢返到香港冇科技公司揾佢?冇人揾佢拍廣告?
科技公司?你到底知唔知咩係科技
整火箭就話姐,太空人科技條毛
楊利偉鬼有科技公司搵佢
所以咪話佢應該係得警隊先有用
廣告公司有鬼要做太空人,靚仔唔搵搵太空人? 無病呀
除非係中資公司,如果正常香港鬼要呢d呀
根本做黎無用,大陸就話做完可以上位,香港根本係無呢條路

引用:
原帖由 nikonlee 於 2022-10-4 13:53 發表

有人一生求財,有人一生求名,求流芳百世,不枉白來這人世間一趟,好像很多藝術家,搞藝術,搞音樂,難道又係為求財?

總是什么都向錢看,世界就沒意思了
係香港講呢d,你唔好叫班官每月拎1萬
條條友每月都幾十萬
叫班官唔睇錢先啦,連佢地都唔做個好榜樣,叫市民唔睇錢,無病呀話

引用:
原帖由 legend_dreamer 於 2022-10-4 15:05 發表

科技公司?你到底知唔知咩係科技
整火箭就話姐,太空人科技條毛
楊利偉鬼有科技公司搵佢
所以咪話佢應該係得警隊先有用
廣告公司有鬼要做太空人,靚仔唔搵搵太空人? 無病呀
除非係中資公司,如果正常香港鬼要呢d呀
根本做黎無用,大陸就話做完可以上位,香港根本係無呢條路
乜運動員好靚仔靚女咩,咩貪佢有個獎牌

引用:
原帖由 95折 於 2022-10-4 13:17 發表
中共要開始係香港割韭菜了
係呀,黃甴驚又未返祖國英國好快d動身喇,唔係我驚d黃甴既被逼害妄想症越黎越嚴重

引用:
原帖由 chenflie 於 2022-10-4 13:39 發表

發射個陣要忍受幾個到十個G個重力過載加速。
咁比喻啦。坐過山車同跳樓機,最高係0.9G過載。
即系。起飛要受9部跳樓機咁個衝擊……

要戰機機師咁個體格。同時又要讀書讀到博士位。

正宗文武雙全。

香港地應該無呢種人
歷史留名你估易呀............香港第一位太空人.........!!

機會是留比新一代香港人..........何況體能可以練出來......!!
何況只是考核有沒有基本水平........之後還要入訓練營..........!!

國內上次的參加人數為數萬人.........香港這次機會微一點.....!!
之後的機會就會很大...........問題是有沒有心.....!!
畢竟萬天星空........銀河宇宙的親身體驗.........也許一世都未必有機會感受....!!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]