• 瀏覽: 31,630
  • 回覆: 221
  • 追帖: 2
+3
引用:
原帖由 棉花木有糖 於 2022-10-3 09:50 發表
據中國載人航天工程辦公室今日(2日)消息,中國第四批預備航天員選拔工作已於近期啟動,其中更首次在港澳地區選拔載荷專家。中國載人航天工程辦公

...
不如公開你哋幾錢人工先啦!

等藍屍嚟出差啦!

黃狗博士又有機會搞破壞喇

香港的學生好多都曾是暴徒,萬一掩飾得好,選錯暴徒,太空站咪好危險。

引用:
原帖由 棉花木有糖 於 2022-10-3 09:50 發表
據中國載人航天工程辦公室今日(2日)消息,中國第四批預備航天員選拔工作已於近期啟動,其中更首次在港澳地區選拔載荷專家。中國載人航天工程辦公

...
習總帶領中國人站起來

其實祖國真係畀咗好多機會香港,要好好珍惜

引用:
原帖由 CC_CHAN256 於 2022-10-3 09:59 發表
跑兩步已經叫救命,港孩邊度捱得辛苦先得架,咪話我睇死佢地
就算成功出選,都只能成為預備航天員,要經過3至5年嚴格訓練,才可成為擔任飛行任務的真正航天員。

引用:
原帖由 paulchen 於 2022-10-3 10:02 發表

99%唔會係土炮港孩
要流利普通話博士生喎
香港大學牲勁多錯別子,隨時識唔嗮太空站內d中文字喎。

幾錢人工先

應該唔可能高過偉大既統治者

係香港搵人才唔講金唔通講心咩

載荷專家係唔係計算裝貨重量,即係搬幾個箱過磅之類,類似香港倉務員嘅阿四級別,應該唔駛出場或上太空

01嗰標題好似令人覺得言不由衷。

引用:
原帖由 leshui 於 2022-10-3 10:15 發表

唔一定啊,上次西灣河中槍果隻嘢,好挨得㗎,中槍後扮死再起身逃跑真係要推薦佢去
一定要佢上,到太空掟佢出去睇下系真空下捱得幾耐,睇下佢死前數據系點

引用:

...
中國未來都肯定會定期派人上太空. 香港人未必無機會...
相反. 香港人想去美國NASA做太空人...到依家都只係幻想....

無話一定要在香港完成PHD
入選唔難,可能只有幾百人合資格:

身體良好,四眼或虧佬一定唔得。
在香港高科技實驗室工作三年以上,起碼高級研究員或助理教授吧!
30-45歲
持香港身分證的中國人

(唔使講,當然要識得簡體漢字和普通話)

上咗太空之後人靚咗喎

請我~我頻率高 職得和外星人進行心靈感應

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]