• 瀏覽: 47,288
  • 回覆: 245
  • 追帖: 1
+11
烏軍應承放過你 但阿速營無應承呢

引用:
原帖由 antjai 於 2022-10-3 18:20 發表

俄佬唔驚八國聯軍咩,好似終國咁😄😄
一直聯緊喎

引用:
原帖由 暴徒黑衣人 於 2022-10-3 10:48 發表

好似台灣勸降解放軍!宣傳活動????
又係同一劇本

正確來講... 是烏克蘭軍人想活下去, 所以向俄軍請求手下留情放牠們一條生路...

引用:
原帖由 Chobis 於 2022-10-3 10:37 發表
投降咗做烏軍咪又係要上前線,係傻仔先信烏雞
抗美援俄志願軍仲唔去?

支持藍屍快啲去!做人民英雄!

烏狗想食核彈就比佢哋啦 !

大量俄軍投降咁把炮,咁嗰4個地區點解攞唔返呀,拿拿林叫老尾幫你搶返4個地區啦,變咗內陸國對外出口成本大增,到時屎都冇得食。

呢D文宣,反轉來看就係事實的真相🤫

引用:
原帖由 Aasia 於 2022-10-3 09:27 發表
俄軍在入侵烏克蘭戰事中失利,總統普京日前更頒布「部分動員令」,大批民眾被徵召入伍。烏克蘭據指已推出「我想活下去」投降救助計畫,提供渠...

...
投降唔洗做炮灰

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2022-10-4 03:32 發表

抗美援俄志願軍仲唔去?

支持藍屍快啲去!做人民英雄!
又有神經佬出場,烏克蘭與俄羅斯兩兄弟的恩怨,關中國西事咩!
雖然澤連斯基是美國隻狗,但以前的烏克蘭總統對中國是比較友善的,所以中國對俄烏戰爭是中立的,以勸和為主。

引用:
原帖由 樹上紅色的牛牛 於 2022-10-4 15:52 發表

雖然澤連斯基是美國隻狗,但以前的烏克蘭總統對中國是比較友善的,所以中國對俄烏戰爭是中立的,以勸和為主。
佢地習慣咗美式外交.

做盟友 = 做狗 = 100% 跟從
就算明知係自殺, 都要聽話, (即係好似宜家既歐盟咁), 先叫盟友.

引用:
原帖由 樹上紅色的牛牛 於 2022-10-4 15:52 發表

咁南北韓隻秋 關你大陸仔L事咩?

又去抗美援朝 拖累北韓人民要捱苦

引用:

所以中國對俄烏戰爭是中立的?

俄羅斯驚你唔認數,播咗段說講話出嚟,栗戰書,中央政治局7常委之一,話對俄羅斯從不同方面予以策應喎,咁都叫中立?

栗戰書談俄烏戰爭稱「中方給予策應支持」:俄反擊維護國家利益

國家主席習近平將與俄羅斯總統普京會晤前夕,全國人大常委會委員長栗戰書訪俄時特別提到中方「從不同方面給予策應」的畫面被曝光,引發熱議。對 於栗戰書的相關談話,中國官方截至目前並未作出回應。

https://www.hk01.com/即時中國/815041/栗戰書談俄烏戰爭稱-中方給予策應支持-俄反擊維護國家利益

呢段講話顯示中立?

https://www.youtube.com/watch?v=lkA3Bpel604

引用:
原帖由 ruspc2 於 2022-10-3 13:55 發表

一方是保衞家園,一方是侵略他國。
保家衛國? 烏東地區既俄裔人民, 就真係為保衛家園而反抗烏克蘭基輔政權喇!

最根本問題在於,烏克蘭基庫政權何解要去攻擊烏東既俄語國民在先呢? 佢哋烏東居民本來都烏克蘭國籍,佢哋親俄就要用民兵折磨佢哋嗎? 佢哋投票俾親俄既烏克蘭政黨就要被民兵蹂躪嗎? 係咩春道德理由嚟?

即使撇開道德唔理,若果呢啲親外既國民係小數民族孤兒仔,你折磨佢哋都可以無現實後果,但烏東既俄語國民卻係跟旁邊巨人(俄國)同血同宗,你折磨身邊巨人既子侄,就擺明係自己撩鬼攞命既自殺行為. 烏克蘭現政權既國策, 已經係以協助西歐打擊俄國為入北約組織既立足賣點,仲要動手摺磨國內俄裔國民,咪等於攬住炸藥在身仲要去玩火一樣既on99行為.

所以,講起俄烏戰爭,都係應該用一個問題去慨括: "點解烏克蘭政權要首先攻擊自己烏東國民去闖禍?"

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]