• 瀏覽: 31,260
  • 回覆: 13
+5
唔保護俄羅斯免受北約導彈近距離威脅國民生死,走去自殺,死於不忠不義。

引用:
原帖由 LT3648 於 2022-10-3 08:43 發表

錯誤, 老俄多次向老烏射導彈, 老美北約都不准老烏射導彈入俄境反擊, 足見北約從來並無意圖威脅老俄國民, 北約只有被攻擊時才會自衛。
錯誤,西方對前蘇聯小國策動顏色革命扶植西方傀儡政權起軍事基地設導彈對準俄羅斯。

引用:
原帖由 LT3648 於 2022-10-3 09:06 發表

冷戰時期蘇聯和美國互相競爭, 大家彼此彼此, 直至戈巴卓夫執政和蘇聯解體, 冷戰已結束, 但普京近年卻有意重燃戰火。
俄羅斯想加入北約集團被拖,北約戰線卻向東移,美國北約暗戰俄羅斯仍在進行中。

引用:
原帖由 LT3648 於 2022-10-3 09:29 發表

北約成立的目的就是提防蘇聯侵略歐洲, 俄羅斯仍有蘇聯影子, 北約會比隻老虎進入羊群?普京未免太心急吧?大家楚河漢界相安無事咪好囉!一個民主與一個獨裁根本好難融合, 何必要綑綁一起, 以普京性格我懷疑這是普京的鬼計, 入到北約想搞破壞就真。
楚河漢界前題就是西方唔好攪前蘇聯共和小國,北約入侵俄意圖明顯,必需還擊。

引用:
原帖由 zzhero 於 2022-10-3 09:37 發表

你唔走去幫俄羅斯就係不仁
你都塞塞地,我們是龍的傳人。

https://youtu.be/xwhdafQDIOg

引用:
原帖由 LT3648 於 2022-10-3 09:49 發表

很多前蘇聯加盟共和國在蘇聯解體後成為獨立主權國, 人家有權選擇用那種政治制度, 俄羅斯無權約束。
錯,民選政權一親俄就被革命,並不是獨立自主。

引用:
原帖由 zzhero 於 2022-10-3 09:50 發表

係時候顯示你捨生成仁既大道,作為龍的傳人更加要偉大啲,你唔走去俄羅斯幫手正契弟
原來你唔只塞,仲忽忽地。

引用:
原帖由 zzhero 於 2022-10-3 09:54 發表
烏克蘭又係前蘇聯;俄羅斯又係前蘇聯,點解要俄羅斯統一烏克蘭?而唔可以烏克籣統一俄羅斯?
因為烏克蘭被顏色革命兩次成美國傀儡,只為美國利益著想,理得你烏克蘭死活,所以一定是俄羅斯統一人民才有福祉。

引用:
原帖由 zzhero 於 2022-10-3 09:58 發表

以你咁嘅人格,睇幾多佛學都無用,正邪不分
你等落地獄
保衛國家人民、制止邪惡如老美北約等滋長是佛陀所容許的。

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2022-10-3 09:59 發表

係俄羅斯入侵人哋國家
不對,是歐美入侵前蘇加盟國在先

引用:
原帖由 zzhero 於 2022-10-3 10:03 發表

歷史多次被侵略嘅國家現在竟然支持人哋去侵略,你真係食屎食上腦
歐美正入侵正制裁很多國家你視若無睹,你已選擇性失明。

引用:
原帖由 LT3648 於 2022-10-3 10:08 發表

人民有自由選擇政治制度的權利, 休想以專制獨裁手段阻欄。
少部份被西方洗腦的,被偽旗煽動的,推翻民選政府,並不是自由選擇。

引用:
原帖由 zzhero 於 2022-10-3 10:11 發表

佛陀報夢同你講?憑自己偏見去定是非,之後就自以為佛陀或者上帝會支持你,好似你呢啲人就係入地獄都唔低可憐
你未睇過印度劇 佛陀傳?咁你就要惡補一下。

(轉貼)佛陀劇 - 不殺之道

引用:
原帖由 SunnyDay2017 於 2022-10-3 10:13 發表

你真智障,俄有核彈,無人敢打佢
烏克蘭有核彈,被革命被解除核武航母,女人做埋歐洲子宮。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]