• 瀏覽: 31,342
  • 回覆: 6
+5
引用:
原帖由 LT3648 於 2022-10-3 08:24 發表
俄羅斯總統普京宣布進行局部動員徵召30萬後備軍,觸發俄國民眾「逃亡潮」,甚至有人以自殘、自殺逃避服役。藝名「Walkie」饒舌歌手佩...

...
咁烏克蘭亞速營為了祖國烏克蘭去屠殺烏東俄羅斯裔人又點計?
當時有冇亞速營嘅烏克蘭軍人因為不想殺人而自殺?

引用:
原帖由 LT3648 於 2022-10-3 08:43 發表

錯誤, 老俄多次向老烏射導彈, 老美北約都不准老烏射導彈入俄境反擊, 足見北約從來並無意圖威脅老俄國民, 北約只有被攻擊時才會自衛。
北約東擴已經威脅俄羅斯,呢點你又唔講?一切始作俑者就係北約東擴

引用:
原帖由 touya08 於 2022-10-3 08:48 發表

佢根本就係被西方文化洗腦既俄羅斯人同香港黃C沒有分別,又或者係西方安插既代理人做新聞供西方傳媒宣傳報道。

而且最大疑點是俄羅斯徵兵令很大可能不需要上前戰殺敵, 一個退役很久的前服兵男人因為訓練不足上前線根本就是送頭, 普京徵兵只是頂替後勤正規軍, 好讓後勤正規軍可以上前線作戰, 俄軍人數100萬之多, 打咗烏仔咁耐都係出咗20萬, 留了80萬守衛邊境, 首府及有可能發生既戰線.

俄 ...
懷疑個條友根本有抑鬱症

引用:
原帖由 LT3648 於 2022-10-3 17:50 發表

雙方都有極端民族主義武裝分子互片傷及居民, 不能只說一邊
既然你都識話不能只說一邊。你而家出帖只講俄羅斯一邊,帶晒風向,又唔講烏克蘭個邊做嘅暴行?

引用:
原帖由 LT3648 於 2022-10-3 17:53 發表

自己去看趙博視頻解釋啦!個個都唔識又問我咪好唔得閒?
你咁唔得閒又出呢個post? 

引用:
原帖由 LT3648 於 2022-10-4 22:12 發表

痴線啦!老俄入侵老烏, 老俄當然負全責, 老俄自己攞黎衰, 關老烏何事?
老烏唔申請入北約,仲將加入北約寫入憲法,老俄就唔會打佢啦~
如果唔係點會烏克蘭獨立咗30年喇俄羅斯而家先嚟打佢?事出必有因啦~
睇嘢唔好瞎子摸象只睇一部份

引用:
原帖由 LT3648 於 2022-10-7 01:10 發表

老烏入北約關老俄L事牙?俄烏都係獨立主權國, 根據聯合國憲章和國際法互不侵犯。
老烏入北約唔關老俄事?你唔好當俄佬傻仔先得㗎
美國同北約擺明唔妥俄羅斯,東擴到屋企門口喇仲可以話唔關俄佬事?你當俄佬瞓晒覺?
如果學你咁講嘅,咁1962年蘇聯運導彈去古巴要係古巴部署導彈,咁又關美國佬咩事?點解美國又要封鎖古巴?你答吓

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]