• 瀏覽: 31,360
  • 回覆: 255
+5
引用:
原帖由 MICMIC_2ND 於 2022-10-3 08:30 發表
唔保護俄羅斯免受北約導彈近距離威脅國民生死,走去自殺,死於不忠不義。
願佢安息,每個人每個民族, 國家都有自己選擇。
中國人因為俾人殺得太慘,所以選擇抱團統一,強軍備戰,時刻緊記好戰必敗忘戰必死!

引用:
原帖由 zzhero 於 2022-10-3 10:03 發表

歷史多次被侵略嘅國家現在竟然支持人哋去侵略,你真係食屎食上腦
歐美正入侵正制裁很多國家你視若無睹,你已選擇性失明。

聞酸機器啟動

願死者的安息!

引用:
原帖由 來如雷霆收震怒 於 2022-10-3 10:00 發表
俄羅斯已比人烚到上面  唔保衛家園  唔死無用
係俄羅斯入侵人哋國家在先

初初以為食硬烏克蘭,點知原來唔夠打

依家搞到自己落唔到台,樣衰衰肉肉酸酸

引用:
原帖由 MICMIC_2ND 於 2022-10-3 09:52 發表

錯,民選政權一親俄就被革命,並不是獨立自主。
人民有自由選擇政治制度的權利, 休想以專制獨裁手段阻欄。

引用:
原帖由 LT3648 於 2022-10-3 08:51 發表

甚麼邏輯?若老俄沒有入侵老烏搶地, 戰爭那會發生?老俄的行為似足丁蟹的惡人先告狀。
C兄,算把啦,同一啲冥頑不靈嘅人講係無意思。

係佢地眼中,普京簡直就係神、係救世主。你話神做錯嘢,就梗係同你死過啦!

引用:
原帖由 LT3648 於 2022-10-3 10:04 發表

戈爾巴喬夫對世界是偉人, 對俄羅斯民族主義者是罪人, 講完。
你去俄羅斯街頭問吓如何看待戈爾巴喬夫,看看什麼是民族主義?

引用:
原帖由 MICMIC_2ND 於 2022-10-3 10:03 發表

保衛國家人民、制止邪惡如老美北約等滋長是佛陀所容許的。
佛陀報夢同你講?憑自己偏見去定是非,之後就自以為佛陀或者上帝會支持你,好似你呢啲人就係入地獄都唔低可憐

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2022-10-3 10:08 發表

俄羅斯開戰第一日,已經講過係為目前入俄地區。

引用:
原帖由 肥輝仔 於 2022-10-3 09:58 發表

看到的是北約愈迫愈埋
我看到的是老俄周邊小國驚老俄侵略而選擇加入北約, 所以條界線才東移, 並非北約有心東移, 老俄只能怪自己趕客。

引用:
原帖由 LT3648 於 2022-10-3 08:24 發表
俄羅斯總統普京宣布進行局部動員徵召30萬後備軍,觸發俄國民眾「逃亡潮」,甚至有人以自殘、自殺逃避服役。藝名「Walkie」饒舌歌手佩...

...
你係咪搞錯咗,王師兄話佢呢啲係被自殺架

引用:
原帖由 LT3648 於 2022-10-3 10:08 發表

人民有自由選擇政治制度的權利, 休想以專制獨裁手段阻欄。
顏色革命有來了

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2022-10-3 10:08 發表

比我一樣咁打  拖到冬天 不用出兵ko歐洲經濟

引用:
原帖由 LT3648 於 2022-10-3 08:43 發表

錯誤, 老俄多次向老烏射導彈, 老美北約都不准老烏射導彈入俄境反擊, 足見北約從來並無意圖威脅老俄國民, 北約只有被攻擊時才會自衛。
這就是民主大國高招,亦可說是陰招; 導彈指向自己民用設施、暗襲核電廠、製造亂葬崗等等,隨著已控制傳媒的優勢,向外間散播敵方罪行,發佈對己方有利消息,就可以將自己置於道德高地之上; 目的一個是長時間驅使爛頭卒滋擾對方,更一石二鳥牽制歐盟,以突顯自己保障霸主席位;相信它現在最想造是也把中國拖入旋渦裏,慶幸中國早已領教其德行,堅拒入局!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]