• 瀏覽: 31,326
  • 回覆: 255
+5
引用:
原帖由 LT3648 於 2022-10-3 10:08 發表

人民有自由選擇政治制度的權利, 休想以專制獨裁手段阻欄。
少部份被西方洗腦的,被偽旗煽動的,推翻民選政府,並不是自由選擇。

引用:
原帖由 MICMIC_2ND 於 2022-10-3 08:30 發表
唔保護俄羅斯免受北約導彈近距離威脅國民生死,走去自殺,死於不忠不義。
你真智障,俄有核彈,無人敢打佢

引用:
原帖由 LT3648 於 2022-10-3 10:02 發表

以我所知不多, 亦不攻民居, 而是炸軍用設施例如導彈發射台, 因為俄軍多次用導彈攻擊老烏民居, 根據國際法老烏有權自衛而作出反擊。
聯合國調查報告,烏克蘭佈置軍事設施在民居,俄羅斯的telegram, 幾乎日日報邊度有烏克蘭軍事設施佈置在民居,包括學校 醫院,並不許居民離開。

引用:
原帖由 LT3648 於 2022-10-3 10:02 發表

以我所知不多, 亦不攻民居, 而是炸軍用設施例如導彈發射台, 因為俄軍多次用導彈攻擊老烏民居, 根據國際法老烏有權自衛而作出反擊。
曾經報導過,烏克蘭攻擊俄羅斯境內村莊,炸死了逃亡的烏克蘭難民。

引用:
原帖由 SunnyDay2017 於 2022-10-3 10:13 發表

你真智障,俄有核彈,無人敢打佢
有無聽過古巴危機? 美國當年有核彈 比俄國部署導彈係古巴 美國嚇到講明即打核戰  睇下歷史先啦 智將

根本而家烏克蘭等食核彈

引用:
原帖由 安迪2000 於 2022-10-3 10:16 發表

曾經報導過,烏克蘭攻擊俄羅斯境內村莊,炸死了逃亡的烏克蘭難民。
恐怖,烏方應犯了戰爭罪。

俄爹是面對法西斯北約在背後撐腰的新納碎烏偽政權步步進迫,在國家民族生死存亡的威脅下才迫得不以對烏進行特別軍事行動

引用:
原帖由 LT3648 於 2022-10-3 08:24 發表
俄羅斯總統普京宣布進行局部動員徵召30萬後備軍,觸發俄國民眾「逃亡潮」,甚至有人以自殘、自殺逃避服役。藝名「Walkie」饒舌歌手佩...

...
又一個人被美國害死,可憐的俄烏人民,成為美國棋盤下的亡魂

引用:
原帖由 LT3648 於 2022-10-3 08:24 發表
俄羅斯總統普京宣布進行局部動員徵召30萬後備軍,觸發俄國民眾「逃亡潮」,甚至有人以自殘、自殺逃避服役。藝名「Walkie」饒舌歌手佩...

...
走佬囉

俄羅斯被以各種手法制裁,呢條友on99咁仲以為自己很正義。

無腦歌手

引用:
原帖由 一家團聚 於 2022-10-3 10:09 發表

C兄,算把啦,同一啲冥頑不靈嘅人講係無意思。

係佢地眼中,普京簡直就係神、係救世主。你話神做錯嘢,就梗係同你死過啦!

我相信公道自在人心嘅!多謝支持。🙏

引用:
原帖由 zzhero 於 2022-10-3 10:11 發表

佛陀報夢同你講?憑自己偏見去定是非,之後就自以為佛陀或者上帝會支持你,好似你呢啲人就係入地獄都唔低可憐
你未睇過印度劇 佛陀傳?咁你就要惡補一下。

(轉貼)佛陀劇 - 不殺之道

引用:

...
自剎💀也不願衛國為民, 正社會敗類🖕
香港應該要有徵兵制,西走d垃圾💩

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]