• 瀏覽: 4,210
  • 回覆: 18
台灣台中市旱溪夜市上周五(9月30日),發生聚眾毆鬥事件,警方到場出動噴辣椒水制止,將武力瓦解,共拘捕11人,年齡最小只有15歲。

台中市警方指,當日晚上10時許接獲民眾報案,指有人在旱溪夜市旁聚眾爆發衝突。經調查,因一名15歲王姓少女原受僱於夜市射汽球攤擋,但31歲姓葉老闆因生意不好,將她開除。王女心生不忿其後向16歲姓許契哥哭訴,許男找來6名朋友,其中5人未成年,7人一齊到夜市圍堵教訓葉姓老闆及談判,豈料雙方一言不合引發衝突。

台灣的優秀細路, 優秀囉,

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1876656/即時-中國-台灣夜市檔15歲少女不滿被炒魷-拖馬-講數11人互毆

我諗極都唔明, 香港人移民過台, 送死嗎

大家都回到好勇鬥狠的年代

引用:
原帖由 cwilson1 於 2022-10-3 07:35 發表
台灣台中市旱溪夜市上周五(9月30日),發生聚眾毆鬥事件,警方到場出動噴辣椒水制止,將武力瓦解,共拘捕11人,年齡最小只有15歲。

台中市警方指,當日晚上10時許接獲民眾報案,指有人在旱溪夜市旁聚眾爆發衝突。經調查,因一名15歲王姓少女原受僱於夜市射汽球攤擋,但31歲姓葉老闆因生意不好,將她開除。王女心生不忿其後向16歲姓許契哥哭訴,許男找來6名朋友,其中5人未成年,7人一齊到夜市圍堵教訓葉姓 ...
好明顯是香港人帶動啦

引用:
原帖由 cwilson1 於 2022-10-3 07:36 發表
我諗極都唔明, 香港人移民過台, 送死嗎
班手joke 最叻呃蝦條同圍毆,係萊灣,大把發展機會。

有人脈係唔同d,一有咩e郁就吹雞~呢單野會唔會仲有手尾跟呢?

唔服氣?
生意唔好被迫cut人都無可口非,(估)個老細講得唔好咯,要cut人但又屈人做得唔好…
好好地講無事啦…

記唔記得Mark哥講過:台灣西瓜刀多、扁鑽多!

引用:
原帖由 ViolateCarRepor 於 2022-10-3 09:53 發表

好明顯是香港人帶動啦
香港人帶動台灣人回歸祖國,又唔跟?

引用:
原帖由 阿妮呢 於 2022-10-3 09:55 發表

班手joke 最叻呃蝦條同圍毆,係萊灣,大把發展機會。
部分台灣人short的,乜都講晒馬,真係退步回野蠻時代

有民主嘅地方,都會發生聚眾毆鬥??

咁小事都要拖馬講數??

引用:
原帖由 幪面超人 於 2022-10-3 07:36 發表
大家都回到好勇鬥狠的年代
上至立法院,下至街頭,都係拳頭第一

唔知條女靚唔靚呢?

引用:
原帖由 剎華 於 2022-10-3 11:16 發表
唔知條女靚唔靚呢?
唔好諗添呀,上次有對同居男女分手,男問台妹攞返嘢,條台妹call 馬冧咗條仔!

台妹鹹完之後,可能會好凶狠!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]