• 瀏覽: 14,061
  • 回覆: 69
+2
引用:
原帖由 安迪2000 於 2022-10-3 09:41 發表

超商,即系便利店,幾個品牌加埋約5萬間
咁超商應出黎公開道歉,向大眾保證,唔會發生呢d小小事就想搶人身家行為!

其實想問呢檔野老闆,有冇副業同大耳吼有關!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2022-10-3 10:21 發表

咁超商應出黎公開道歉,向大眾保證,唔會發生呢d小小事就想搶人身家行為!
最大果間係7-11,有2萬幾家

引用:
原帖由 cwilson1 於 2022-10-3 08:14 發表

就算咁樣, 煲嘢就算賠600囉,

但這檔嘢明搶錢, 不如叫打刦好過啦!!!

台灣人心有幾好, 反映咗出黎!!
唔係班死賤種呆蛙點解會唔取消EFCA呀,有著數咩骨氣,阿共仔武統全部擺埋一邊,貪得就貪,要佢用中國台灣省一樣厚顏無恥咁用😂😂😂

台灣歌手鄭智化評價台灣:
這裡的人不講英文,但幫美國看門。
這裡的人不講日文,但認日本人為祖宗。
這裡的人講中文寫中文,但視中國為敵人。

你見人家老婆幾年
都大不了肚, 於是
好好心想幫忙 ....
咁得唔得先

台灣只有騙子是真的

成件事都好x搞笑。超市賣茶葉蛋,冇人睇住,咁姐係係人都可以去偷啦。仲要比人用自己杯子,咩人去超市係帶杯子唔係bottle? 總之就搞笑,哈哈哈哈。

台灣省E鑊,真係連茶葉蛋都食唔起!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2022-10-3 07:27 發表
台灣高雄一名男子因為「多事」惹上官非。他早前在一間超市購物時,發現店內煮茶葉蛋的鍋快要煲乾,遂以自己杯子盛水倒入鍋中,整鍋茶葉蛋只能報銷,事後超市認為商譽受損,要求男子賠償100萬元(新台幣,下同,約24.6萬港元)及棄置茶葉蛋的600元(約148港元)損失。但法官認為茶葉蛋並沒有賣出,未有損害超市商譽,男子僅須賠償600元。

...
呆灣人果然好富有,一窩茶葉蛋就成100百

台灣….

引用:
原帖由 cwilson1 於 2022-10-3 07:27 發表
台灣高雄一名男子因為「多事」惹上官非。他早前在一間超市購物時,發現店內煮茶葉蛋的鍋快要煲乾,遂以自己杯子盛水倒入鍋中,整鍋茶葉蛋只能報銷,事後超市認為商譽受損,要求男子賠償100萬元(新台幣,下同,約24.6萬港元)及棄置茶葉蛋的600元(約148港元)損失。但法官認為茶葉蛋並沒有賣出,未有損害超市商譽,男子僅須賠償600元。

...
如果係台灣行行吓街,見到有個台妹個西好乾吓,咁我撩吓佢個西,加啲精華入去,咁會點計呢?

引用:
原帖由 wkngtw 於 2022-10-3 08:38 發表
該男子唔係「多事」,係「戇 L9」、「冇腦」,正常係通知超市職員。
佢冇腦.弱智,你認同超市屈9佢100萬,咁你咪係「賤格」,助紂為虐囉!

茶葉蛋...............諗起羅浩楷

價值幾多就賠幾多 合理

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]