• 瀏覽: 28,135
  • 回覆: 55
非香港人以內地和澳門人為主,因他們可用來港易回港

引用:
原帖由 寒冷方正的蘿蔔 於 2022-10-3 01:56 發表
好快就好多人出遊
去不到旅行,也可香港周圍去,也算是旅行

引用:
原帖由 pycicamn 於 2022-10-3 03:06 發表

內遊唔算

雖則0+3 兩頭唔到岸, 但係, 而家每日都仲有幾千人確診, + 有十個八個可能死於Covid-19, 再觀察多一段短時間都唔係太差嘅折衷做法

要立即0+0 取消安心出行免打針及取消口罩令

引用:
原帖由 小魚電腦公司 於 2022-10-3 00:28 發表
0 + 0 , 廢 安 心, 除口罩, 刻不容緩
跟住都係唔掂仲有乜嘢瀨?

引用:
原帖由 hwwong 於 2022-10-3 02:52 發表

的確, 純以旅遊方式到訪香港的旅客, 基本上不是單單遊覽香港, 大多數是會串遊澳門及國內, 單靠香港旅遊景點特色的話, 吸引會大減好多...
商家佬唔係咁諗🤭🤭🤭
香港咁撚多嘢玩!

引用:
原帖由 pycicamn 於 2022-10-3 03:06 發表

不如你講下有乜地方好去?

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2022-10-3 02:13 發表

廢咗疫苗通行證先講啦
你要外國人嚟香港玩之前,搵返個打針記錄,又要裝監控APP,又要搞呢樣又要搞嗰樣,咪即係倒米。

講開又講,香港旅遊資源貧乏,人哋以前嚟玩都係玩埋澳門同埋大陸,而家淨係可以過嚟香港,一個孤島。有乜好玩嗻。過嚟睇完維港夜景,然後第二朝去西貢食下劏客海鮮,之後行下山咁話咯喎?山長水遠飛過來香港就係做啲噉嘅嘢?咪玩啦。
一開始講放寬救旅遊業根本係痴人說夢話,
無左澳門同內地,
邊個想俾千 9 幾蚊嚟香港住間豆潤咁細O既劏房式酒店?
而家去東南亞旅遊,
台灣、泰國、韓國、日本邊一度唔好嚟過香港?
要平O既平過你; 要嘆O既嘆過你; 要靚O既靚過你...

以前有一期多人上大陸遊, 就勸人留港消費, 刺激香港經濟;  
而家居然放寬係為左資金流去國多? 真係搞笑.
開始要重新評估李家超係咪反間先得...

引用:
原帖由 caritalau 於 2022-10-3 16:22 發表

商家佬唔係咁諗🤭🤭🤭
香港咁撚多嘢玩!
除左條街有一半人形曱甴呢個特色

我想不到其他

引用:
原帖由 caritalau 於 2022-10-3 16:21 發表

跟住都係唔掂仲有乜嘢瀨?
比你糟蹋左三年, 你以為復常, 就真係立即見效

復常以前疫情生活
取消限制
也可以參考英美果種方式
即是再不入理人中不中招
傳不傳染
中招死
2年政府包底抗疫
人情己盡
政府將要要退出所有防疫措施包括資
市民自己去清0共存
檢測自己比錢做

政府己狂叫人打針
無收針錢
不肯打無辨法
政府再理人中不中招
大家有打針去抗病毒

仲未明白特首玩甚麼
社會所有措施歸零
不禁堂食放限聚
理得你甚麼資金流
甚麼生意好不好不關政府事
政府再無限制你
無封你舖阻你開業

應該好快變 
-- 旅團屈指可數 「0+"0"」兩頭唔到岸 航運能力削九成 旅遊業促取消"所有"入境檢疫

宜家好多地方都話放寬了,但又唔見佢哋經濟有咩起色,只係聽見香港有班經濟人不停吹香港已經落後了其他地方好多,唔通無咗中國放寬真係全世界都唔掂?😁

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2022-10-3 02:13 發表

廢咗疫苗通行證先講啦
你要外國人嚟香港玩之前,搵返個打針記錄,又要裝監控APP,又要搞呢樣又要搞嗰樣,咪即係倒米。

講開又講,香港旅遊資源貧乏,人哋以前嚟玩都係玩埋澳門同埋大陸,而家淨係可以過嚟香港,一個孤島。有乜好玩嗻。過嚟睇完維港夜景,然後第二朝去西貢食下劏客海鮮,之後行下山咁話咯喎?山長水遠飛過來香港就係做啲噉嘅嘢?咪玩啦。
你去第二度玩乜嘢玩呢啲
去日本台灣咪又係行買食

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]