• 瀏覽: 28,088
  • 回覆: 55
講尼哂氣
旅行團有無人手先

0+0都無用,無大陸遊客,你旅遊業一樣食西北風

引用:
原帖由 kgoal 於 2022-10-2 23:27 發表
0+0都無用,無大陸遊客,你旅遊業一樣食西北風
剛剛開始
那會咁快有團來?
旅遊業自己人手運作都未恢復

只要無須隔離
一定好
0+0,0+3分別好少
就算自由行
好過大6封控又7+3

全面復常, 市民所求。 

好快就好多人出遊

引用:
原帖由 powerantivirus 於 2022-10-3 01:12 發表

剛剛開始
那會咁快有團來?
旅遊業自己人手運作都未恢復

只要無須隔離
一定好
0+0,0+3分別好少
就算自由行
好過大6封控又7+3
廢咗疫苗通行證先講啦
你要外國人嚟香港玩之前,搵返個打針記錄,又要裝監控APP,又要搞呢樣又要搞嗰樣,咪即係倒米。

講開又講,香港旅遊資源貧乏,人哋以前嚟玩都係玩埋澳門同埋大陸,而家淨係可以過嚟香港,一個孤島。有乜好玩嗻。過嚟睇完維港夜景,然後第二朝去西貢食下劏客海鮮,之後行下山咁話咯喎?山長水遠飛過來香港就係做啲噉嘅嘢?咪玩啦。

引用:
原帖由 falconV8 於 2022-10-3 01:19 發表
全面復常, 市民所求。 
情況好似,清朝人人都吸鴉片,白銀外流……

引用:
原帖由 Better. 於 2022-10-2 23:47 發表
【本報訊】政府放寬入境檢疫安排至「0+3」,令不少港人計劃外遊。不過,旅遊業議會總幹事楊淑芬表示,旅遊業未談得上復甦,因現時抵港者多為香港人,加上航空公司的運力亦僅是疫情前一成,難以安排外地旅行團,旅行團數目只有疫情前5%。她期望港府盡快落實「0+0」檢疫安排,下一步應與內地有通關時間表。

To re-gain economic strength, the gov could draft HK  ...
0+0有L用咩
港元咁貴,除左自由行有邊個會黎香港洗錢
比D常識啦屌

引用:
原帖由 阻住地球轉 於 2022-10-3 02:16 發表

0+0有L用咩
港元咁貴,除左自由行有邊個會黎香港洗錢
比D常識啦屌
其實人哋以前嚟玩係順便去埋澳門大陸,而家香港係一個孤島,你叫啲鬼佬嚟玩乜嗻?
山長水路嚟香港,去尖沙咀睇下維港夜景然後返酒店,然後第二朝去郊野公園行下山?
咪玩啦!

放心
不會咁快廢除安心出行
必谷埋今年
全民打哂針
果班專家局長必針第一先

有清零封控更加無外國人來
所以從來不禁足不封控不全民檢測

https://m.youtube.com/watch?v=l0Eg-lwhskY

https://m.youtube.com/watch?v=wcfGNmKz2I8

引用:
原帖由 powerantivirus 於 2022-10-3 02:26 發表
放心
不會咁快廢除安心出行
必谷埋今年
全民打哂針
果班專家局長必針第一先

有清零封控更加無外國人來
所以從來不禁足不封控不全民檢測

https://m.youtube.com/watch?v=l0Eg-lwhskY
其實對香港旅遊
而家最陰毒就係呢一條
而家外國都冇人玩疫苗通行證
你要啲鬼佬搵返個記錄出嚟又要裝app,為咗你呢個旅遊資源貧乏嘅香港?
根本麻煩到不得了。去都去日本啦。

仲未明白
安心出行一開始不是為旅客
第一要全港人打齊針
好快要開放關口
甚至免隔離
不再做檢測

真系好似感冒流感處理
流感都無要人強制隔離

只是上界政府動作太慢
一早谷埋小童打針
其他國家小童一早有得打
再谷大人打
全民打哂
現在無通行證

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2022-10-3 02:13 發表

廢咗疫苗通行證先講啦
你要外國人嚟香港玩之前,搵返個打針記錄,又要裝監控APP,又要搞呢樣又要搞嗰樣,咪即係倒米。

講開又講,香港旅遊資源貧乏,人哋以前嚟玩都係玩埋澳門同埋大陸,而家淨係可以過嚟香港,一個孤島。有乜好玩嗻。過嚟睇完維港夜景,然後第二朝去西貢食下劏客海鮮,之後行下山咁話咯喎?山長水遠飛過來香港就係做啲噉嘅嘢?咪玩啦。
的確, 純以旅遊方式到訪香港的旅客, 基本上不是單單遊覽香港, 大多數是會串遊澳門及國內, 單靠香港旅遊景點特色的話, 吸引會大減好多...

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]