• 瀏覽: 9,676
  • 回覆: 54
+2
東網踢爆大埔特殊學校匡智松嶺第二校發生虐兒風波後,再獲得4段獨家虐兒短片,可見一名學童慘遭兩名職員強行按在桌子上,另有學...

為虐待啲真係好變態呀呢啲人咁樣

新聞來源連結:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 1002_00822_001.html

對黃畜盜屍唔可以有要求,無導致終身殘廢已經手下留情喇

體罰?

引用:
原帖由 深水埗街坊70777 於 2022-10-3 01:10 發表
孩童哭鬧的確令心煩燥,建議入職時要做心理考核
你覺得幾多人願意對住低能兒?
你提高門檻,咪少咗人肯做/有資格做
最終人手唔夠
打後就算又虐待,咪只能“唔太過份,算啦”
否則就要加錢加福利請人
最終又係納稅人找數
所以應強制所有先天弱智嘅都要打胎
終於明點解有啲人明明係輕度弱智都俾佢扮正常人讀普通學校
因為社會根本唔想要呢啲包伏
佢地扮到正常人就唔好浪費社會資源

題外話:
小黃人再走多啲就好喇
佢地接受儀式至腦受損,智力低+精神病,係程度深淺問題
呢啲禍害能清到就天下太平

引用:
原帖由 s336990 於 2022-10-3 02:23 發表

你覺得幾多人願意對住低能兒?
你提高門檻,咪少咗人肯做/有資格做
最終人手唔夠
打後就算又虐待,咪只能“唔太過份,算啦”
否則就要加錢加福利請人
最終又係納稅人找數
所以應強制所有先天弱智嘅都要打胎
終於明點解有啲人明明係輕度弱智都俾佢扮正常人讀普通學校
因為社會根本唔想要呢啲包伏
佢地扮到正常人就唔好浪費社會資源

題外話:
小黃人再走多啲就好喇
佢地接受儀式至腦受損,智力低+精神病,係程度深 ...
做得呢份工,就係要負責任,你明知呢班係弱智童,工作係好辛苦,接受唔到咪唔做囉,唔好搵藉口去掩飾罪過,我相信照顧弱智兒童工作嘅工資,一定會比較高!食得咸魚抵得渴,罪有應得,唔抵可憐!

咁樣對受虐既兒童呢講等同於監獄!這些事愈早發現愈好,捉走更多虐兒既職員可以減少受害者數目。

好過份咁細個就要接受黑暴訓練

好變態

後果自負!

引用:
原帖由 jack2015 於 2022-10-3 02:41 發表

做得呢份工,就係要負責任,你明知呢班係弱智童,工作係好辛苦,接受唔到咪唔做囉,唔好搵藉口去掩飾罪過,我相信照顧弱智兒童工作嘅工資,一定會比較高!食得咸魚抵得渴,罪有應得,唔抵可憐!
我無話過班人啱喎
更無幫佢地辯護
我都同意食得鹹魚抵得渴
但事實係提高門檻就減少合資格嘅人,係少咗人去做囉
到時咪加錢加福利吸引人囉

但虐待嘅事並唔會完結

社署資源1個職員睇住10個智障兒童,當中有7個會自殘,我想問道德撚如果你就係職員你可以點做。

我每朝等車返工都見到一架復康巴士接呢d幼童,車內有個小童不斷用拳頭亨自己個頭,保母經常要撳住佢個頭保護佢,唔通我影相擺上網,亂鳩寫虐待!

所謂既兒童心理學家根本同電視台d財演一樣,齋吹天下無敵,叫佢地去湊智障兒童一日都死!

引用:
原帖由 炭屎郎 於 2022-10-3 07:51 發表
社署資源1個職員睇住10個智障兒童,當中有7個會自殘,我想問道德撚如果你就係職員你可以點做。

我每朝等車返工都見到一架復康巴士接呢d幼童,車內有個小童不斷用拳頭亨自己個頭,保母經常要撳住佢個頭保護佢,唔通我影相擺上網,亂鳩寫虐待!
佢自己打自己
同你虐待佢係兩回事
你啲暴力狂魔唔好混淆視聽

引用:
原帖由 s336990 於 2022-10-3 07:44 發表

我無話過班人啱喎
更無幫佢地辯護
我都同意食得鹹魚抵得渴
但事實係提高門檻就減少合資格嘅人,係少咗人去做囉
到時咪加錢加福利吸引人囉

但虐待嘅事並唔會完結
咪加錢加福利,無問題,仲好過有這些事發生,你不懂去體恤這些人,等於你老了,就不會有好人去照顧自己🧐🧐🧐

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]