• 瀏覽: 76,910
  • 回覆: 749
  • 追帖: 1
+30

俾美國制裁零件,C919根本生產唔到

引用:
原帖由 walkera2006 於 2022-10-4 00:25 發表

俾美國制裁零件,C919根本生產唔到
乜北京當局可以禁止航空公司買波音?  樓主話齋,說好的自由市場呢?

引用:
原帖由 GATEWAY2010 於 2022-10-4 00:25 發表

冇錯 老美都有落訂
上面我都有回2046 個隻呆蛙
不過一定扮睇唔到
目前C919共有28家客戶,累計訂單達到815架。中國商飛官網顯示,目前C919的客戶中,以中國居多數,國外僅有3家,分別是德國普仁航空的7架、泰國都市航空7架、美國GECAS公司20架。

引用:
原帖由 GATEWAY2010 於 2022-10-4 00:25 發表

冇錯 老美都有落訂
上面我都有回2046 個隻呆蛙
不過一定扮睇唔到
宜家多國都留意緊,尼日利亞已經開聲話想買。

引用:
原帖由 巴黎簽左個癈人 於 2022-10-3 23:42 發表

你係度講,點樣豪言壯語,完全不須負責任,如果十四億人個個學似你咁大義稟然,咁三大航空公司就無須要浪費幾千億去訂購三百架空中巴士客機啦,因為佢地知道,講,個個都叻,但身體最誠實,
C919按照國際航空安全標準去研製。中國亦無可能從中造假因為後果會太嚴重,只會比最低標準更嚴格,因為一出錯就唔會學日本咁厚顏出黎躹躬道歉就了事。更唔可以好似波音咁明知佢做假都吹佢唔漲。如果咁你都唔信任國家,你生活在中國會好辛苦。考慮移居去英國吧。

引用:
原帖由 arsenal2046 於 2022-10-4 01:25 發表

美國幾十年前已登陸月球了,
中國幾十年後仍未做到
唔緊要,只要我地堅持美國6次載人登月都係做假就冇問題。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]