• 瀏覽: 76,872
  • 回覆: 749
  • 追帖: 1
+30
中國軍事評論員宋忠平接受《聯合早報》採訪時說,即便C919完全按照美國和歐洲的適航標準建造、在技術和安全上不存在問題,也很可能面臨「政治歧視

說好了的自由市場、公平競爭呢?

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時中國/821187/專家-國產c919客機很可能面臨-政治歧視-無法進入歐美市場

根本係現代版8國聯軍搞中國唔入歐美市場無乜問題中國唔買佢哋d飛機用自家飛機

中國以後幫襯空中巴士,
咁美國就會揾中國談判

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2022-10-2 20:50 發表
中國軍事評論員宋忠平接受《聯合早報》採訪時說,即便C919完全按照美國和歐洲的適航標準建造、在技術和安全上不存在問題,也很可能面臨「政治歧視

自己的航空公司都唔夠用

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-10-2 20:55 發表
根本係現代版8國聯軍搞中國唔入歐美市場無乜問題中國唔買佢哋d飛機用自家飛機
已經唔幫襯波陰

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2022-10-2 21:00 發表

已經唔幫襯波陰
波音=飛行棺材,我旅行指定唔搭波音

引用:
原帖由 深水埗街坊70777 於 2022-10-2 21:03 發表

如果其他國家不批,意味只飛國內線,等於不能飛離中國境內,雖然也養得起這飛機,但對不起這飛機啊。
世界點變
離不開中國

歐洲有空中巴士, 美國有波音, 咁又點會買中國飛機呢?
不如藍海戰術去其他國家, 如南美/非洲/亞洲等.

不去不友好美歐國家沒所謂,還有大把市場。

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-10-2 20:55 發表
在商言商,無理由用咁多錢買架飛機只能飛國內線。而波音空巴就可以四圍飛。

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2022-10-2 21:22 發表

在商言商,無理由用咁多錢買架飛機只能飛國內線。而波音空巴就可以四圍飛。
邊個話只可飛國內線?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]