• 瀏覽: 6,740
  • 回覆: 34
+3
引用:
原帖由 威廉PO 於 2022-10-2 19:08 發表
香港人,放棄中產身份,去英國從事低技術工作。。。原來係被視為無銀用。🤭
BNOer 5+1全部係中產?點解我識果啲係窮鬼?

引用:
原帖由 封無可封 於 2022-10-2 20:41 發表

BNOer 5+1全部係中產?點解我識果啲係窮鬼?
老鼠也移民

引用:
原帖由 voyagehk 於 2022-10-2 18:58 發表

即係收緊返唔俾bnoer來?
等佢哋d錢用得7788就踢走d無錢嘅走

講真,有多少高技術人員會選擇移民英國呢,世界這麼大,總有其他國家可以選擇,讓他們發揮所長。英國已經變成沒落國家,又脫離了歐盟,對真正有料的人來說未必有吸引力

講緊香港小黃人囉

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-10-2 20:50 發表

等佢哋d錢用得7788就踢走d無錢嘅走
一路都舖緊條路啲cap哂佢地啲錢就踢佢地走

收左6年錢先!跟住計分吾比bno入藉

引用:
原帖由 voyagehk 於 2022-10-3 10:26 發表

一路都舖緊條路啲cap哂佢地啲錢就踢佢地走
當年賴昌猩帶佐過百億走佬,俾加拿犬昆晒之後,就踢佢返中國。

引用:
原帖由 YouKnowWho 於 2022-10-3 12:23 發表

當年賴昌猩帶佐過百億走佬,俾加拿犬昆晒之後,就踢佢返中國。
仲衰過condom

開放Bnoer又係英國
收緊又係英國

能狗咁 

引用:
原帖由 ichthys2 於 2022-10-2 18:18 發表
英國內政大臣柏斐文表示,英國的低技術移民和國際留學生數量太多,他們還帶同大量親屬到英國,部分人不一定工作或者只從事低技能工作,對英國...........

事實證明政治只 ...
唔使擔心住! 會渣乾先踢BNOer走

尾班車再唔移無機會喇~~~ 

引用:
原帖由 voyagehk 於 2022-10-3 16:19 發表

仲衰過condom
李 PK 財產俾陰國同囚犯國昆佐唔少。

其實做咩都係有政治考慮, 之前脫歐, 冇咗班嚟自東黎的低技術勞工, 咁岩香港又社運, 咁順水推舟咁俾你地BNOer黎英國, 順便填補返呢啲空缺囉, 同埋又可以帶埋的財產過黎, 一舉兩得

曱甴bno好危

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]