• 瀏覽: 20,142
  • 回覆: 92
+2
引用:
原帖由 人若流水 於 2022-10-3 11:58 發表

先炒撚哂講台個班啦。。吾該!
講台果班應炒

陳肇始都可以做哂成個任期,仲有咩好討論

引用:
原帖由 runforlife 於 2022-10-3 16:36 發表
陳肇始都可以做哂成個任期,仲有咩好討論
科文唔清文宣都可以,真係令人費解

引用:
原帖由 睇天做人 於 2022-10-3 14:08 發表

希望政府真係拿出決心
我深信政府係有咁嘅決心!但係到到啲阿頭或者中高管理層,又唔想咁做。如果強硬得滯,佢係驚做衰人!

引用:
原帖由 jumboleung 於 2022-10-4 12:25 發表

我深信政府係有咁嘅決心!但係到到啲阿頭或者中高管理層,又唔想咁做。如果強硬得滯,佢係驚做衰人!
咁講即係嘥氣囉!

起碼要炒咗嗰班買假針紙嘅公墓猿先!

林病,貪曾兩件公務員老屎忽,有辦你䏲啦。

引用:
原帖由 jumboleung 於 2022-10-4 12:25 發表

怕做衰人咪退休

引用:
原帖由 人若流水 於 2022-10-4 14:01 發表

咁講即係嘥氣囉!
又唔好咁講,打工仔打份工,都係希望薪高糧準少啲嘢做!

引用:
原帖由 睇天做人 於 2022-10-4 15:24 發表

怕做衰人咪退休
未到達足夠嘅年齡又或者年資,點解要退休呀?行出呢個門口,出面打兩份工,都搵唔到咁嘅價錢!

引用:
原帖由 jumboleung 於 2022-10-5 15:53 發表

未到達足夠嘅年齡又或者年資,點解要退休呀?行出呢個門口,出面打兩份工,都搵唔到咁嘅價錢!
廢就要退下來 得有能者去做

引用:
原帖由 阿爾拔 於 2022-10-4 14:03 發表
起碼要炒咗嗰班買假針紙嘅公墓猿先!
非常支持 幾百人呃鳩人

引用:
原帖由 睇天做人 於 2022-10-2 16:49 發表
公務員學院院長郭蔭庶今日(2 日)在電台節目表示,公務員對國情認識不足,對國民身份不夠認同,他解釋是歷史遺留下來的問題,

食環科文係唔係文中所指呢?! ...
政府不如推出裁員計劃啦

引用:
原帖由 jumboleung 於 5/10/2022 15:52 發表

又唔好咁講,打工仔打份工,都係希望薪高糧準少啲嘢做!
無錯, 打工仔正常心態, 無論是政府或私人公司, 到處一樣。

引用:
原帖由 睇天做人 於 2022-10-5 17:18 發表

廢就要退下來 得有能者去做
就正正係自己知道廢,所以蛇咬都唔走。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]