• 瀏覽: 94,076
  • 回覆: 424
  • 追帖: 2
+4
本港放寬海外入境檢疫至「0+3」,外界關注做法與內地「清零」政策不符,或阻礙與內地通關進展,與內地通關可以說是遙遙無期。10‧1香港市道蕭條,翻查過去一周、即9月23日至30日入境本港的內地訪客人數僅有12,719人,其他訪客則有4,025人,合共不足兩萬人,遠遜澳門。不過,有政界消息透露,預計最快10月下旬放寬香港與內地的通關安排。

希望快些通關, 全世界也通關

新聞來源連結:

https://hk.news.yahoo.com/政界消息-香港清零甚艱難-內地月內或放寬通關-214500650.html

金玄棧@玄武子
人地鬼佬黎到見到你班友仔日日出街要立住個濕9口罩,彩你都傻
真係唔識架喎班友,根本唔識捉心理

放寬到7+0定係5+5?
還是健康驛站增加多二百個位?
放寬啲乜先得架?就算放寬大把方法留難你,例如酒店/醫院都要你第十一天先准入去。社區亦可以要求你過多幾日先可以入去住。

香港人自己畀德特裏克堡嘅美軍強姦咗,想大陸同胞一齊畀德特裏克堡嘅美軍強姦。

幾種碼又安心又唔準堂食......
美元又強
除了傻人,來旅行真係食二餸飯算

佢朋友系唔系佢自己?

香港有咁多唔合作嘅黃畜, 點清?

度度都唔使帶口罩,點解要特登去一個要帶口罩嘅地方旅行

引用:
原帖由 小魚電腦公司 於 2022-10-2 15:57 發表
清 0 , 共存     水火不容 

你教我如何放寛,  隔離減半日 ? 
咪係。
次次政府攪完放寬就有呢類消息安撫我哋呢啲心在祖國嘅香港市民,傻屄先唔知佢呃人啦。
係啲韭菜藍同埋一班劣質KOL先日日喺度嗌好。

好多人等緊內地放寬通關

引用:
原帖由 Boop-boop 於 2022-10-2 16:01 發表
度度都唔使帶口罩,點解要特登去一個要帶口罩嘅地方旅行
香港人冇資格出聲嘅喇,強制打三針冇乜用嘅疫苗都制。

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2022-10-2 15:54 發表
放寬到7+0定係5+5?
還是健康驛站增加多二百個位?
放寬啲乜先得架?就算放寬大把方法留難你,例如酒店/醫院都要你第十一天先准入去。社區亦可以要求你過多幾日先可以入去住。

香港人自己畀德特裏克堡嘅美軍強姦咗,想大陸同胞一齊畀德特裏克堡嘅美軍強姦。
都唔知你up 乜鳩

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2022-10-2 16:06 發表

香港人冇資格出聲嘅喇,強制打三針冇乜用嘅疫苗都制。
你唔滿意又冇能力改變
咁咪離開呢度去一個自由嘅地方囉

即係千變萬化梗,大.家拭目以待,好戲連埸

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]