• 瀏覽: 91,056
  • 回覆: 31
  • 追帖: 2
+4
放寬到7+0定係5+5?
還是健康驛站增加多二百個位?
放寬啲乜先得架?就算放寬大把方法留難你,例如酒店/醫院都要你第十一天先准入去。社區亦可以要求你過多幾日先可以入去住。

香港人自己畀德特裏克堡嘅美軍強姦咗,想大陸同胞一齊畀德特裏克堡嘅美軍強姦。

引用:
原帖由 小魚電腦公司 於 2022-10-2 15:57 發表
清 0 , 共存     水火不容 

你教我如何放寛,  隔離減半日 ? 
咪係。
次次政府攪完放寬就有呢類消息安撫我哋呢啲心在祖國嘅香港市民,傻屄先唔知佢呃人啦。
係啲韭菜藍同埋一班劣質KOL先日日喺度嗌好。

引用:
原帖由 Boop-boop 於 2022-10-2 16:01 發表
度度都唔使帶口罩,點解要特登去一個要帶口罩嘅地方旅行
香港人冇資格出聲嘅喇,強制打三針冇乜用嘅疫苗都制。

引用:
原帖由 joeyeung90 於 2022-10-2 16:11 發表

都唔知你up 乜鳩
我當實際放寬到去5+2
唔同地方一樣有唔同規矩。
例如旅遊區的酒店,或者醫療場所可以要求你第十一日先可以入住。
大陸有好多玩法等你周圍都去唔到。
等你夠日子先至可以正常生活。
香港人自己躺平就唔好成日話要人哋網開一面。

引用:
原帖由 joeyeung90 於 2022-10-2 16:53 發表

最撚憎啲人成日香港人呢樣香港人個樣
香港有差唔多八百萬人
你識得哂?
每個人都只係個體
每個人思想行為也只能代表自己
事實上港女已經同躺平/害深圳畫上等號。

引用:
原帖由 nelsonhui909 於 2022-10-2 18:12 發表

痰耀🀄️ 自己都中過招咪又係健健康康
可能就係佢中過之後個腦壞壞地日日出嚟發噏瘋,甚至乎有幻覺。

引用:
原帖由 RAYZ2006 於 2022-10-2 18:11 發表
剛落街又見一班陸生,通唔通関咪一樣陸人黎到........時不時都有,乜鳩特權?!所以要黎始終有辦法,只係香港雞蟲呻不甘姐
落嚟梗係容易,上去難吖嘛。

引用:
原帖由 凌亂最後的冬瓜 於 2022-10-2 19:56 發表

你望下澳門六大博企同賭收先啦。
就黎倒閉啦,陰公......

😨😨😨
現實係美帝公司又係喺度競標。

引用:
原帖由 凌亂最後的冬瓜 於 2022-10-2 19:52 發表

依家商家佬都頂唔順去其他地方投資。
香港失業率又高企。
恒指由31000跌到依家17222。

咩經濟繁榮,大灣區發展潛力高,真係......

利申:
藍人。
😨😨😨
恒指幾時跌得最勁?
香港疫情最爛嗰陣。

引用:
原帖由 凌亂最後的冬瓜 於 2022-10-2 19:52 發表

依家商家佬都頂唔順去其他地方投資。
香港失業率又高企。
恒指由31000跌到依家17222。

咩經濟繁榮,大灣區發展潛力高,真係......

利申:
藍人。
😨😨😨
而家香港都脫離大灣區啦。
一個普通法嘅孤島。

引用:
原帖由 powerantivirus 於 2022-10-2 19:51 發表

換不換不是重點
問題大人物真系要睇清楚目前形勢
封控根本好影響人民生活
要禁止
大改革防疫方式
又喺度坐井觀天。
我上個月去咗深圳好多個地方睇,除咗每兩日做一做核酸唔明有乜問題。

引用:
原帖由 沽沽有禮 於 2022-10-2 20:13 發表
仲有人性幻想 <<清零>>
唔好開心得咁快。
攬住啲病毒,受傷嘅都係市民。
嗰啲大資本家全部買曬抗體,一中招即刻打,一打即刻解毒。
你啲屁民咪慢慢忍受下d低效過時疫苗囉。
資本家當你棋子,仲要喺度自鳴得意。

過多幾年香港甚至會發現無論經濟點搞都搞唔起,我估共產黨亦係有決心比香港人試下呢樣嘢,香港人天生嬌氣太重,日日以為外國嗰啲先係大豪客,根本唔知而家乜嘢事局!

引用:
原帖由 武德鼎 於 2022-10-2 20:16 發表

港燦 aka 傲慢的巨嬰
我覺得今鋪係共產黨要香港嗰班商界巨嬰要夢醒
你哋咁鍾意比鬼佬肏,就畀你哋試下。
試完一兩年,知道個慘字點寫,嘅時候就係啟動民心回歸嘅時候。
而家啱啱開嗰個去旅行就梗係爽架,但係酒店同埋餐飲就率先死了,死亡效應之後會蔓延開去!

引用:
原帖由 powerantivirus 於 2022-10-2 20:16 發表

一早聽清零怪講
今日真係漁港賣香燭

清零根本好炸
有地區疫情過百人
一日不用最快方法迫針
嚴重疫情再反來

天津用燒鐵板圍村
你真係擘大眼講大話
你之前都講過mRNA好掂,中國大陸用滅活疫苗唔得。
結果呢?
鬼佬咪又係要未有詳細測試之前就推出呢個所謂二價嘅BA.5適用嘅疫苗,不過我估都係效果有限,因為之前打得太多次原始病毒疫苗,已經有抗原原罪現象。人類免疫系統已經被舊款疫苗污染,即使有新疫苗都冇辦法對新變種產生好嘅免疫效果。

疫苗唔得就咪喺度煲啦,大陸咁多科學家,你估佢哋唔知咩?尋日TVB都有訪問,仲有一個大陸科學家,佢都話疫苗沒有起到很好的效果。

同你講過,世衛標準,百分之五十防感染,過唔到呢個門檻大陸唔收貨係好合理,都唔知你喺度日日講乜撚。

引用:
原帖由 powerantivirus 於 2022-10-2 20:22 發表

不是前日上去
國興要賀人先得

想即刻中國全球開關
一定要用強制打針是最快速
無打針繼續住一條村清零封控
講多句,毋忘搓春

科興疫苗啱啱出嚟嗰陣,防感染有效率有55-70%,成班契弟係咁話佢垃圾,冇用。冇記錯嘅話你都有份。

點解而家啲疫苗防感染效果係零,你又話要當佢係唯一抗疫措施嘅?

其實好多人打咗二/三針之後都病得好重個喎,連登仔嗰邊都屌曬鬼啦,喉嚨痛過俾火燒,仲要病程好長。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]