• 瀏覽: 94,311
  • 回覆: 424
  • 追帖: 2
+4
引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2022-10-2 16:14 發表

我當實際放寬到去5+2
唔同地方一樣有唔同規矩。
例如旅遊區的酒店,或者醫療場所可以要求你第十一日先可以入住。
大陸有好多玩法等你周圍都去唔到。
等你夠日子先至可以正常生活。
香港人自己躺平就唔好成日話要人哋網開一面。
最撚憎啲人成日香港人呢樣香港人個樣
香港有差唔多八百萬人
你識得哂?
每個人都只係個體
每個人思想行為也只能代表自己

引用:
原帖由 另一個天堂 於 2022-10-2 16:44 發表

証明黃人錯唔晒,無份搵多d就整鳩爛佢
李+ x 都賣資產走人 藍畜慢慢在香港食屎啦

引用:
原帖由 disCNman2 於 2022-10-2 16:53 發表

亦好多人唔想通內地關的...............
想通又點?唔想通又點?
決定權從來不在市民手上

屌你老X,又話背靠祖國,又話強大支援,又話血濃於水,又話民族振興,你老X一河之隔一封就差不多3年,而且仲係遙遙無期添,真係笑死人,唔好成日叫增進國民意識,唔覺香港同屬中國

引用:
原帖由 Boop-boop 於 2022-10-2 16:01 發表
度度都唔使帶口罩,點解要特登去一個要帶口罩嘅地方旅行
香港人愛清靜有黃色經濟區,有沒旅客巧閒

內地行緊7十3,點放寬,唔好幻想。

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2022-10-2 16:04 發表
好多人等緊內地放寬通關
方便返內地播毒

引用:
原帖由 joeyeung90 於 2022-10-2 16:53 發表

最撚憎啲人成日香港人呢樣香港人個樣
香港有差唔多八百萬人
你識得哂?
每個人都只係個體
每個人思想行為也只能代表自己
事實上港女已經同躺平/害深圳畫上等號。

阿爺一方官員正式公佈才作準,不要誤聽"傳霉"及消息人士﹒﹒﹒,之前,2019年仲比人玩吾夠。

放寬豈不是致皇上安危於不顧而且侵蝕親貴的控疫刮錢良機

其實早兩三日我都收到風話上面打算部分城市0+3添,不過係二十大後嘅事,老實,清零政策點都要改㗎啦,不過係二十大先確立

唔信內地會放寬

引用:
原帖由 33444433 於 2022-10-2 16:58 發表

香港人愛清靜有黃色經濟區,有沒旅客巧閒
少六人少爭吵姐...........唔鐘意就唔鍾意,要接受都要人肯改變先得架!!

引用:
原帖由 33444433 於 2022-10-2 16:59 發表

方便返內地播毒
來來去去咪叫雞,揾老婆,特平整形,有乜能重要野?!圑聚?一早自己要選兩邊走,怪得人怨得人?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]