• 瀏覽: 26,830
  • 回覆: 125
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 太大粒 於 2022-10-2 14:34 發表
58歲女子林小儀自上月中離開寓所便告失蹤,其姓譚丈夫推斷事主曾往粉嶺蝴蝶山行山,於是報警求助。民安隊及義務搜索隊連日派員

超越了結界
獨自行山十分危險
...
蝴蝶山照計大路一條咁多日都揾唔到

引用:
原帖由 hkboy 於 2022-10-4 09:34 發表

上咗年紀很難搵到真心朋友,因為互相猜疑及互相比較,有啲識咗很耐嘅朋友就互相搵笨,例如傳銷及買保險
無咁醜陋呀!你咁講令人擔心老咗唔知點算。

傷講每月平均行山傷亡達幾十宗好多人底估行山風險

引用:
原帖由 搬籠門 於 2022-10-4 12:33 發表
傷講每月平均行山傷亡達幾十宗好多人底估行山風險
數據何來?
根據報紙講每月一至二宗死亡吧。
傷也有數據? 如何定義為傷?

引用:
原帖由 青瓜俠 於 2022-10-4 13:41 發表

數據何來?
根據報紙講每月一至二宗死亡吧。
傷也有數據? 如何定義為傷?
之前電視新聞探討有講數字確實不容小覷

又獨自行山,忠言逆耳

銀包,鎖匙同電話都唔帶,係咪一早諗住自殺?

引用:
原帖由 養和院彎 於 2022-10-4 08:45 發表

年中咁多獨漢行山,佢又獨女行山,為何不撮合一起? 
你憑什么相信她是獨自行山呢?

引用:
原帖由 eggxia 於 2022-10-4 15:58 發表

你憑什么相信她是獨自行山呢?
佢老公講。

唔好一個人去行山係常識。

引用:
原帖由 太大粒 於 2022-10-2 14:34 發表
58歲女子林小儀自上月中離開寓所便告失蹤,其姓譚丈夫推斷事主曾往粉嶺蝴蝶山行山,於是報警求助。民安隊及義務搜索隊連日派員

超越了結界
獨自行山十分危險
...
佢老公話佢係零晨3點至6點離開屋企既,仲有留言叫人唔好問,因為話後生既唔會明白,年長既有經歷唔會問,叫“收留佢既有心人”照顧住佢先,所以應該係走佬多,佢老公心知肚明

佢老公好大嫌疑, 有可能系兇手~

引用:
原帖由 s-chris 於 2022-10-4 12:21 發表

無咁醜陋呀!你咁講令人擔心老咗唔知點算。
我講冇錯的,你留意吓公園阿伯,老咗通常戇居居很少朋友

希望無事

果條好似冇乜危險性,就算轆落山,都冇可能揾唔到?有可能去左第二度。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]