• 瀏覽: 26,797
  • 回覆: 125
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 kkchan905 於 2022-10-2 16:06 發表
失蹤半月才報警?
呢單新聞之前見過啦 不過未搵到咋嘛

不排除是謀殺,被人推落山,誰是最大受益者誰嫌疑就最大。

引用:
原帖由 煩Q死 於 2022-10-3 17:19 發表

浮雲游身邊.發出警告禾高視闊步
雖知此山頭猛🐯滿佈,膽小非英雄,決不願停👣

失蹤半個月,唔係掛

可能係賊喊捉賊呀

引用:
原帖由 太大粒 於 2022-10-2 14:34 發表
58歲女子林小儀自上月中離開寓所便告失蹤,其姓譚丈夫推斷事主曾往粉嶺蝴蝶山行山,於是報警求助。民安隊及義務搜索隊連日派員

超越了結界
獨自行山十分危險
...
結乜界, 跌左落山囉, 山頭一大堆樹, 點搵

引用:
原帖由 eggxia 於 2022-10-4 04:03 發表
不排除是謀殺,被人推落山,誰是最大受益者誰嫌疑就最大。
ON9, 自己睇下新聞, 一年下來, 上山失蹤都有好多單
有些搵返屍體, 有些永遠找不到
呢D事一D都唔奇

葉運福
疑行山露營失蹤 葉運福失蹤5日 搜救行動繼續

王苑華
疑行山失蹤三日 搜索隊釣魚翁尋人

你9UP話比人謀殺, 即係有仇口啦, 大仇到要殺人身邊有幾多個? 一定有證據留低
如果係指打劫個D, 行山身上有乜財物比人打劫謀財仲要拎埋條命?
ON99

人類總是重複犯同樣錯誤

幾拾歲仲夠膽一個人去行山。

引用:
原帖由 迷失學校 於 2022-10-3 23:07 發表

我見好多香港人行山都幾搞笑
着nike adidas波鞋行山
有啲踢拖,着矮跟鞋都有
有啲人連行山杖個尾端個膠保護塞唔掹出嚟就咁插住地下行
好心佢哋咁驚磨蝕行山杖尖就咪鬼用
呢班人成日以為行山係老人家玩意,同佢哋講老人家多數行晨運徑,好少行崎嶇山路又唔信,扭傷腳又鬧啲路唔係人行,真吹漲。

引用:
原帖由 1q2w3e4r5t 於 2022-10-4 00:53 發表
好多行山徑得一邊有扶手圍攔,有D地段甚至兩邊都無。
如果全程兩邊都有圍攔,突別在斜度大的地方加高、加密圍攔。應該會死少好多人。
係咪怕D人會覺得少左好多<樂趣>? 定話有D地方真係裝唔到圍攔?
使唔使裝部電梯呢?

行得山就預要行崎嶇路㗎啦,驚就落山去行彌敦道啦。

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-10-2 17:12 發表

d人唔係咁天真仲可揾到生人嘛
野朱

聲東擊西... 

小心賊喊捉賊呀,唔排除是成件事件是謀殺,想想誰是最大受益者?

請問搵返未

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]