• 瀏覽: 26,808
  • 回覆: 125
  • 追帖: 2
移咗民喇

引用:
原帖由 太大粒 於 2022-10-2 14:34 發表
58歲女子林小儀自上月中離開寓所便告失蹤,其姓譚丈夫推斷事主曾往粉嶺蝴蝶山行山,於是報警求助。民安隊及義務搜索隊連日派員

超越了結界
獨自行山十分危險
...
去搵通靈芝王 慧慧 DEPP 睇下當事人死咗未

其實政府有無一隊係無人機專隊?只要有50人用機去搜唔使一粒鐘已經可以查完整個山, 即使無只要政府係facebook吹雞一定有大班自願人士舉手幫手

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2022-10-2 17:17 發表

好在呢啲年紀,好多野都試過,又被好多人試過,都無咁可惜
你點知? 問過你老母?

通常老公係第一嫌疑人物

引用:
原帖由 寒冷方正的蘿蔔 於 2022-10-2 15:50 發表
好在有消防仲關心呢位失蹤人士,支持消防
其實之前已經搜左成半個月,總唔可以永無止境咁搜落去,呢幾日發現佢條毛巾先重啟搜索啫!其實早前擔柴山果個都係咁,後來係甚他行山人士發現佢...........條屍!

之前班香港黃畜被迫上梁山,山上又欠女人,今次mola mola

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2022-10-2 17:09 發表
呢啲山徑都係一條路走到篤,基本唔會迷路或者縮左去邊

可能已遇害
姦殺? 憑 dna 緝兇。

引用:
原帖由 腸旦丁麵 於 2022-10-4 05:49 發表
幾拾歲仲夠膽一個人去行山。
年中咁多獨漢行山,佢又獨女行山,為何不撮合一起? 

蝴蝶山基本上係行山徑,可能行咗過去大刀屻,失蹤半個月,希望佢係自己離家遠行啦。

引用:
原帖由 養和院彎 於 2022-10-4 08:45 發表

年中咁多獨漢行山,佢又獨女行山,為何不撮合一起? 
獨行嘅樂趣,撮合只會帶來顧累

引用:
原帖由 andyyyy 於 2022-10-4 08:19 發表

其實之前已經搜左成半個月,總唔可以永無止境咁搜落去,呢幾日發現佢條毛巾先重啟搜索啫!其實早前擔柴山果個都係咁,後來係甚他行山人士發現佢...........條屍!
一年前失蹤既葉運福, 王苑華 最後有無搵返遺體? 

葉運福

疑行山露營失蹤 失蹤5日 搜救行動繼續 https://www.hk01.com/article/692 ... utm_medium=referral 

王苑華

疑行山失蹤三日 搜索隊釣魚翁尋人 https://www.hk01.com/article/695 ... utm_medium=referral

香港人好寂寞,搵個朋友結伴行山都無。

有冇機會比蟒蛇食咗?

引用:
原帖由 冬眠靚樹枝 於 2022-10-4 09:08 發表

獨行嘅樂趣,撮合只會帶來顧累
獨行就行市區商場啦。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]