• 瀏覽: 7,712
  • 回覆: 46
+6
引用:
原帖由 qivvslss 於 2022-10-2 16:27 發表
97前港督有無上權威!根本英國佬97前修改法例攪到果班ao幾乎有免炒金牌!
分分鐘仲惡過特首!即是間接削特首權!唔好講其它!只是講最近林鄭走前肺炎大爆發時!
醫料大渾亂!d 中招病人好無人理!幾乎自生自滅!就知佢地有幾咁叉優獸團隊喇!
奇就奇在....無人要付責任喎!
但係中央可以繞過特首直接炒局長,但係點解又唔做

根本中央都有責任

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2022-10-2 13:41 發表
其實將三萬警察換成大陸人就已經解決問題
咁你移民左未。

引用:
原帖由 walkera2006 於 2022-10-2 14:15 發表

將你張香港身份證換成大陸身份證,都唔係問題
你條友算銀數啦。

引用:
原帖由 qivvslss 於 2022-10-2 16:27 發表
97前港督有無上權威!根本英國佬97前修改法例攪到果班ao幾乎有免炒金牌!
分分鐘仲惡過特首!即是間接削特首權!唔好講其它!只是講最近林鄭走前肺炎大爆發時!
醫料大渾亂!d 中招病人好無人理!幾乎自生自滅!就知佢地有幾咁叉優獸團隊喇!
奇就奇在....無人要付責任喎!
好多岸九仔被洗腦到認為民主萬能一樣, 又話點解唔學新加坡 好多岸九仔根本人云亦云,七下七下。

附件

Video-Pre-load-Thumbnail .jpg(80.11 KB)

Video-Pre-load-Thumbnail .jpg

abbr_188d6fd85de788c737f7fc65f7a83771.png(504.05 KB)

唔服嘅,請參考.....國安法條文(全文)《中華人民共和國香港特別行政區維護國家安全法》

https://inews.hket.com/article/2 ... 民共和國香港特別行政區維護國家安全法》

等到2x大大開完後,新政策開波,沒有最狠,只有更狠...

冗 員』 二字,出自院長之口,你話咩意思呢

特區學者和專家指特區公務員不瞭解國家最新發展情況減少很多機遇

香江人十分聰明多同國內人士social 但未正真正暸解國情

引用:
原帖由 goaheadman2300 於 2022-10-2 17:30 發表

咁你移民左未。
我點解要移民?

引用:
原帖由 奶露神街 於 2022-10-2 18:57 發表
『冗 員』 二字,出自院長之口,你話咩意思呢
嘥氣啦,佢敢郁審計署,申訴專員咩?

引用:
原帖由 奶露神街 於 2022-10-2 18:57 發表
『冗 員』 二字,出自院長之口,你話咩意思呢
接觸過香港公務員 嘅大家都心中有數

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2022-10-2 13:41 發表
其實將三萬警察換成大陸人就已經解決問題
大陸人無限輪廻。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]