• 瀏覽: 100,891
  • 回覆: 909
  • 追帖: 1
+22
引用:
原帖由 sylm01 於 2022-10-2 09:06 發表
BNOer 算唔算高技術移民?
放火同裝修算唔算,又識整炸彈,又識射箭、捐坑渠。
個個都有個“師”字,連去法庭聽審都有“旁聽師”,好專業好勁架

黑暴個個都係高學歷 誰說低技術

佢地識制做汽油彈喎!咁高嘅技術,好多博士級人材都唔識整呀。

冇攞福利祗係消費點可能對經濟冇貢獻,條友推卸責任就真

英國蝗蟲,盧旺達等緊你們

引用:
原帖由 日照雷門 於 2022-10-2 09:30 發表
落閘放狗,五年內改移民政策,部分由香港過去嘅不獲居留權,只留下可用的

歷史中陰角改移民政策,常有發生
BDTC >>> BNO

竟敢抵毀手足,手足落雨開遮啦

引用:
原帖由 堅決反對 於 2022-10-2 09:23 發表
香港一早有呢個煩惱
不過無人會出聲
香港都冇高科技行業~點會有呢個煩惱。

大臣暗示香港移民太多

就算有高技術都未必請你,始終不是當地人,就算請你,人工得番香港一半

唔係咁都忍呀手足

引用:
原帖由 sylm01 於 2022-10-2 09:06 發表
BNOer 算唔算高技術移民?
肯定唔係話曱甴啦!個個都三高,佢地高學歷高汁數又高尚

佢講嘅一定唔係BNOer,係人都知香港走唒人才去英國,相反BNOer係建設英國最強動力。睇吓早排英國大三罷係發動香港大三罷嘅手足主動無償幫手執垃圾就知香港人係英國最大貢獻。

去得英國全部係高質黃人,英鬼又亂講。咁樣貶低左移英港人。喂,佢地要富豪,唔係中產呀,d 有錢黃人快快過去幫手足la
唔好俾西人睇衰呀

引用:
原帖由 ar2man 於 2-10-2022 09:49 發表
柏斐文接受報章訪問時指,低技術移民和留學生帶同大量親屬到英國,部分人不會工作,對經濟增長沒有貢獻。柏斐文指,英國希望吸納高技術人才,新政府會堅守保守黨在2019年選舉的承諾,減少淨移民人數。 
成日班YC 都一家大細 衝去英國拿著數 又話讀書唔洗錢教育好好 英國人一早頂唔順啦
高技術人才多數要由國家培養,外來移民都有,但像那種只懂得養尊處優,不肯努力讀書和苦幹的人,應該不會是高技術人才。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]