• 瀏覽: 100,885
  • 回覆: 909
  • 追帖: 1
+22
引用:
原帖由 一嗚 於 2022-10-2 09:09 發表
放心,大把人下年回流。
唔好啦!香港人都仲生活水深火熱民不聊生又無民主,返嚟做乜

去平機會投訴。

風水佬呃你十年八年英國最多呃你5+1年

引用:
原帖由 hamchung 於 2-10-2022 09:49 發表

放火同裝修算唔算,又識整炸彈,又識射箭、捐坑渠。
個個都有個“師”字,連去法庭聽審都有“旁聽師”,好專業好勁架
又真係幾高技術喎!

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-10-2 09:42 發表
係咪話香港班BNOer難民呀
情何以堪

真的不能讓這群充滿負能量和沒點歸屬感的人回來

引用:
原帖由 rtrtrt2006 於 2022-10-2 09:30 發表

BNOer = 低技術移民
佢哋只係難民

引用:
原帖由 dtw 於 2022-10-2 09:05 發表
英內政大臣:低技術移民太多 對經濟增長沒有貢獻英國內政大臣柏斐文表示,英國的低技術移民和國際留學生數量太多,不利英國經濟增長。

英國內政大臣柏斐文表示,英國的低技術移民和國際留 ...
同意,應該將BNOer送曬去非洲盧旺達。

英國鬼都不是什麼好東西。

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2-10-2022 10:00 發表

佢哋只係難民
低技術移民根本就係包括佢地,佢地以為起香港讀完個學位就叫做接軌到英國標準,當你到步先知道果度係另一個世界,文化與香港完全不一樣。

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2022-10-2 09:17 發表

高學歷巴士司機,講明去英國做乞兒
果個L樣講到自己係香港做開皇帝

引用:
原帖由 毒果愛作文 於 2022-10-2 09:32 發表
@hfceddie
@阿柒回歸

唔知佢兩個小氣鬼係咪去做送外賣定通渠呢?
通渠在陰角係高薪高技術,二條廢柴頂多做送外賣

低咩技術呀,無帶銀兩過嚟就真

引用:
原帖由 dtw 於 2022-10-2 09:05 發表
英內政大臣:低技術移民太多 對經濟增長沒有貢獻英國內政大臣柏斐文表示,英國的低技術移民和國際留學生數量太多,不利英國經濟增長。

英國內政大臣柏斐文表示,英國的低技術移民和國際留 ...
希望香港政府盡註銷巳移民市民嘅中國國籍
否則大量曱甴即將回流

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]