• 瀏覽: 38,642
  • 回覆: 246
+12
提示: 違規內容已被屏蔽
民主萬歲!

引用:
原帖由 樓上中心的山羊 於 2022-10-2 10:44 發表
英國唔係有民主普選咩,點解而家會民不聊生嘅?仆街黃畜仲唔快啲去英國起義搞曱命?

好想知圖中個幾只畜牲,現況如何

經濟崩潰已再不重要,英國就快要面對核戰爭了

香港政府亦無力減電費,港燈2022年至今電費已加30%港島居民苦不堪言

若要生活好
移民利物浦😂

支持北愛威爾斯蘇格蘭脫離英狗爭取獨立💪

引用:
原帖由 ballking118 於 2022-10-2 08:01 發表
首相又話補貼,市民唔會用多左$

原本又係呃9人

民主就是呃傻西遊戲
隻臭閪話補貼畀能源公司,咁能源公司就唔會加價喎😄😄

引用:
原帖由 ichthys2 於 2022-10-2 07:46 發表
英國通脹危機持續升溫,民眾今冬將面臨更高昂能源成本,全國各地群眾昨日均發起示威表達不滿,他們焚燒能源賬單抗議,又呼籲其他人不要繳交電費,鐵路和郵政工人同日亦進行罷工,進一步打擊經濟及民生。示威活動遍及全英逾50個城市,主辦單位估計,這是全國歷來抗議經濟危機的最大型示威.........

新聞來源連結:
https://www.wenweipo.com/a/202210/02/AP6338a481e4b033218a65b46c.html
福地!是要有一個關心自己的阿爺!

係時候新首相展現政冶,和智慧黃金機會了......
Liz Truss    show time.......  

呢啲咁民主節目,點解唔見BNO曱甴參與,好很高尚㗎?

引用:
原帖由 逆風的肥牛 於 2022-10-2 11:27 發表
身在福中不知福,我地香港人而家有幾水深火熱你又知唔知 ?  日日去換日圓,一買到機票就去日本報復....性消費, 呢D咁既生活真係英國人好難想像架 !!!
真係水深火熱,人仔80變咗92,我估計香港下次通脹報告又要回落了🙄

引用:
原帖由 peter925 於 2022-10-2 08:42 發表
其實可以考慮移民俄羅斯。
老俄移民宣傳片最後部分同大家講:don't wait, winter is coming!串到歐洲佬應一應。

引用:
原帖由 ichthys2 於 2022-10-2 07:46 發表
英國通脹危機持續升溫,民眾今冬將面臨更高昂能源成本,全國各地群眾昨日均發起示威表達不滿,他們焚燒能源賬單抗議,又呼籲其他人不要繳交電費,鐵路和郵政工人同日亦進行罷工,進一步打擊經濟及民生。示威活動遍及全英逾50個城市,主辦單位估計,這是全國歷來抗議經濟危機的最大型示威.........

新聞來源連結:
https://www.wenweipo.com/a/202210/02/AP6338a481e4b033218a65b46c.html
34p per kWh of electricity
都只是貴香港一倍。。。有什么好呱呱叫

燒單有乜用,
D電錶要插詰預繳,
無錢就自動停止供電。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]