• 瀏覽: 22,415
  • 回覆: 154
  • 追帖: 1
+2
引用:
原帖由 @海東青 於 2022-10-2 19:39 發表

鄉土大把黃畜同類,何不光明正大盡情唱?
俄奴和汪精衞們最鍾意為侵略者唱贊歌!

都佔左2成烏國土地. 達晒當初出兵既目的了.

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2022-10-2 08:56 發表
出啦
出左
俄國就可以等亡黨亡國
"亡黨亡國"

及亡族。

引用:
原帖由 daniel_mk2 於 2022-10-2 08:24 發表
俄仔咁撚廢學咩人打扙
食左烏克蘭差不多四分之一土地,你話烏狗廢先至啱

引用:
原帖由 Zzlaz 於 2022-10-2 09:03 發表

入侵者係俄佬,仲打基輔
烏克蘭未入北約已經出兵

美國用代理人戰爭也不代表俄佬要中計

呢家俄佬,正確來講係普京狗急跳牆

佢敢用核彈即係開左pandora box,令其他國家擁核有合理理由,包括近中國的日韓都係
"佢敢用核彈即係開左pandora box"

俄佬用核武即係向全地球宣戰!

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2022-10-2 10:48 發表

結論是甚麼? 俄軍主力未出?
主力招募中!

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2022-10-2 10:57 發表

聽信俄國小粉紅
以為真係幾日搞掂烏黑爛
而家騎虎難下

小粉紅禍國殃民
不論是中國,還是俄國
都一樣
俄佬食左烏克蘭四分之一土地,黃狗仲可以打飛機,話俄羅斯騎虎難下,真係鳩噏無極限

原來烏克蘭一開始就用包餃子戰術!讚!

引用:
原帖由 NIK9527 於 2022-10-2 11:38 發表

拉這條車臣柒頭去打靶就啱, 常規戰唔夠人打就出核武。
呢條柚早排話過唔撈。

引用:
原帖由 封無可封 於 2022-10-2 20:23 發表

食左烏克蘭差不多四分之一土地,你話烏狗廢先至啱
烏克蘭本身軍事唔強,俄羅斯假假地都係第二軍事強國,打左咁耐先得四分之一土地,依個第二軍事強國直接變二流軍事國家。美國亦不再放俄羅斯係眼內。

引用:
原帖由 caorenjie 於 2022-10-2 07:12 發表

紅利曼俄軍堅守一個多星期
始終等不到援軍
俄羅斯高層不知道在幹嘛
俄毛同你地班五毛一樣咁L廢,衰咗就諗住靠嚇打咀炮,唔死無撚用🤣🤣🤣

引用:
原帖由 封無可封 於 2022-10-2 20:27 發表

俄佬食左烏克蘭四分之一土地,黃狗仲可以打飛機,話俄羅斯騎虎難下,真係鳩噏無極限
日本侵華,佔領的土地更多,中國反抗更弱,但日本一樣騎虎難下。

引用:
原帖由 ruspc2 於 2022-10-2 20:29 發表

烏克蘭本身軍事唔強,俄羅斯假假地都係第二軍事強國,打左咁耐先得四分之一土地,依個第二軍事強國直接變二流軍事國家。美國亦不再放俄羅斯係眼內。
如果唔係北約係後面幫拖,烏克蘭一早散哂,你究竟識唔識架?

引用:
原帖由 chenflie 於 2022-10-2 13:23 發表

俄羅斯民族有個特點……唔擅長打順風順水個局面。
每次逼到山窮水盡又突然會變身超級撒亞人……

所以今日個戰況同芬蘭戰爭或者德國開戰初期一樣。蘇軍當年都系打到崩潰……
今日一樣咁款。
而且歷史真系巧合。當年蘇軍崩潰係西部軍區。
今日失手整個北線。造成俾烏克蘭主動反攻兩次得手都系西部軍區。

呢個軍區應該嚴加整頓。
當年蘇聯能夠反敗為勝有2點:
1. 蘇聯有美國租借法案即有美緩;
2. 同日本簽和約,蘇聯可掉走西伯利亞軍隊全力打德國。

引用:
原帖由 think888 於 2022-10-2 16:20 發表
馬上用吧。講多無謂。
"講多無謂"

食多會滯。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]