• 瀏覽: 22,416
  • 回覆: 154
  • 追帖: 1
+2
俄羅斯上周六(10月1日)宣布棄守烏克蘭東部重鎮利曼,這次慘敗促使總統普京最鷹派盟友之一、車臣共和國領袖卡德羅夫正面呼籲...

全因有核武,所以俄羅斯冇得輸!

新聞來源連結:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intn ... 1002_00992_001.html

一用核武等同拼命;誰會與唔要命的爛仔打? 西方9國個個惜玉如金; 俄毛真的無得輸

根本就係北約同俄羅斯在烏克蘭大戰! 

美國最鍾意利用代理在人地地方戰爭

烏克蘭做美狗的結果, 人民為個美傀儡死全家

俄仔咁撚廢學咩人打扙

烏仔最後都會輸到哎救命!

如果烏克蘭真係加入北約時,估計都會食番個核彈,

出啦
出左
俄國就可以等亡黨亡國

引用:
原帖由 cwilson1 於 2022-10-2 06:52 AM 發表
根本就係北約同俄羅斯在烏克蘭大戰! 

美國最鍾意利用代理在人地地方戰爭

烏克蘭做美狗的結果, 人民為個美傀儡死全家
入侵者係俄佬,仲打基輔
烏克蘭未入北約已經出兵

美國用代理人戰爭也不代表俄佬要中計

呢家俄佬,正確來講係普京狗急跳牆

佢敢用核彈即係開左pandora box,令其他國家擁核有合理理由,包括近中國的日韓都係

引用:
原帖由 caorenjie 於 2022-10-2 07:12 發表

紅利曼俄軍堅守一個多星期
始終等不到援軍
俄羅斯高層不知道在幹嘛
電視片見佢哋D裝備好陳舊,似乎較難發揮.

留咁多核彈發電咩,放2粒核彈就結束啦,搞咁耐,普京點做領袖呀

引用:
原帖由 劉本仁 於 2022-10-2 09:17 發表
留咁多核彈發電咩,放2粒核彈就結束啦,搞咁耐,普京點做領袖呀
甘願做鹵味隻門口99,將自己國家變成為鹵味洗黑錢中心/販運人口中心/毒品批發中心,烏仔今次真係唔衰攞嚟衰!

支持用核武

引用:
原帖由 caorenjie 於 2022-10-2 07:12 發表

紅利曼俄軍堅守一個多星期
始終等不到援軍
俄羅斯高層不知道在幹嘛
其實之前 俄軍又攻勢轉守勢 就已經搲哂頭
兵力無優勢 前線綿長
保持攻勢 會令到烏軍陷入防守
但當俄軍轉守勢 即係俾烏軍喘息 重新整頓既時間
以俄軍兵力 根本無法守住咁長既前線
結果就係烏軍一集中兵力去打 就P哂K

最唔可以原諒既係 明明俄軍係清楚烏軍既調動
但係仍然係愛理不理 要到瀨屎時 先郁一郁

當然 個人估計 現時既情況 責任應該係莫斯科果邊
到呢一刻 佢地都係未下定決心
或者咁講啦
北溪1&2號被炸 間接可以推論 其實俄國同歐洲果邊一直都有溝通談判
而且已經接近deal
而有人唔想呢個deal成真 所以就將歐洲既命脈破壞 令佢地無得揀

如果呢個推論係正確
黎緊就有好戲睇

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]