• 瀏覽: 20,941
  • 回覆: 144
  • 追帖: 2
+4
出世已經定左 就算幾努力移到民 人地都唔會認同你 因為係種族既問題 要怪就怪自己點解唔係純正既白人英美血統 咁咪唔洗移民囉

引用:
原帖由 ctchan20f 於 2022-10-2 06:30 發表

感覺女兒被同學排擠並非飯盒,可能是被歧視。
其實帶乜食都無用,唔中意你就唔中意你。有排玩

引用:
原帖由 todayhomenet 於 2022-10-2 05:14 發表
近年,有不少移民英國的父母,為了子女食得健康,都會費盡心思為他們炮製愛心飯盒,不過因為中西飲食文化有差異,分分鐘搞到子女與同學格格不入變成異類,最近有一位移英爸爸在Facebook 群組「食在英國 超

D人只當你係三等公民,異類,點會同你食同玩,都係D政治上腦父母,害左佢地下一代,枱吾起頭做人。

去咗奶鷹嗰啲…就日日講自己有幾開心,買餸幾平,間屋幾大,口罩都唔駛戴…仲笑9你日日做檢測

無走嗰啲…就日日留意住嗰邊幾時無電無水,話人哋以前係香港大公司管理人員…去到嗰邊就係工廠組裝員…下刪百千字…

計我話…打和啦…香港人都係衰L格架啦

引用:
原帖由 hfceddie 於 2022-10-2 06:08 發表

移英港人心繫出生地香港,仍記掛親友,但都俾香討唔少人話去咗英國做乜仲咁關心香港嘅事,係咪融入唔到英國社會。

掉返轉,英國小國寡民,二流國家,同你哋冇啦冇掕,使乜理人哋發唔發債,房貸崩唔崩,有冇熱浪,有冇冷氣,電費貴唔貴,牛油幾多錢,英鎊升定跌吖,見到都戥佢哋辛苦!

唔知係咪喺大灣區生活得好辛苦,想睇人仆街心理上平衡啲?
係大環區要日日鳥泌

外國屎都是香的,移民開心食吧。

引用:
原帖由 友善閑逛的間尺 於 2022-10-2 09:09 發表

D人只當你係三等公民,異類,點會同你食同玩,都係D政治上腦父母,害左佢地下一代,枱吾起頭做人。
嘩!創作力量同幻想,會嚇你一跳!

引用:
原帖由 hfceddie 於 2022-10-2 06:08 發表

移英港人心繫出生地香港,仍記掛親友,但都俾香討唔少人話去咗英國做乜仲咁關心香港嘅事,係咪融入唔到英國社會。

掉返轉,英國小國寡民,二流國家,同你哋冇啦冇掕,使乜理人哋發唔發債,房貸崩唔崩,有冇熱浪,有冇冷氣,電費貴唔貴,牛油幾多錢,英鎊升定跌吖,見到都戥佢哋辛苦!

唔知係咪喺大灣區生活得好辛苦,想睇人仆街心理上平衡啲?
去到世界各地,掛住出生地係人之常情⋯⋯

祈禱解決問題?我下星期買完六合彩都祈禱先

出去同班暴徒玩咪得囉

引用:
原帖由 hfceddie 於 2022-10-2 09:17 發表

嘩!創作力量同幻想,會嚇你一跳!
創作力,同幻想,點會叻得過果班人,無人死,可以作到有人死,死左D人仲要係大陰帝國復活,咁會吾會嚇你一跳

引用:
原帖由 台風變態的樓盤 於 2022-10-2 06:38 發表
又係港窮撚嘅酸文,點解咁關心大英嘅?得閒就反大碌啦港柒
係果啲BNOer自己post出嚟,再經報章報導至有人講唧!唔係有柒人去關心大陰國曱甴嘅生話咩?正on9仔!

自由大過一切,唔好返香港

引用:
原帖由 ANZAS 於 2022-10-2 05:42 發表
啲人真奇怪,曱甴走左未由佢,成日咁關心英國關啲人叉事,自己又唔係響英國,唔明做咩咁關心其他人,又唔講吓其他國家生活狀況?
香港人,最鍾意睇人仆街

引用:
原帖由 三碌木 於 2022-10-2 08:31 發表

Eddie仔應該搵黑左唔少人,想屌佢每次都要開新account
理得佢, 冇人理佢, 佢最傷心🤭🤭

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]