• 瀏覽: 44,021
  • 回覆: 5
+3
引用:
原帖由 T2. 於 2022-10-1 21:13 發表
俄羅斯總統普京以核武威脅西方國家之際,最新發布的衞星圖片顯示,俄軍可以發射核導彈的戰略轟炸機,不尋常地部署科拉半島、接近

邪惡美共挑動世界核戰,地球文明 ...
講真,就算俄羅斯真係掟個核彈落烏克蘭
歐美都只係會譴責下同制裁
絕對唔敢還手

引用:
原帖由 BIBIJI 於 2022-10-1 23:08 發表

還乜手啫,爆一個核彈大部份人都要死,未死嘅都唔知去邊度搵食物同水,幾年後都唔知仲有冇十萬人有命生存。所以核彈一爆,大家都可以放下武器,世界大同,一齊歡渡最後時光。
唔會,核彈可調整爆炸高度,而且亦可減量裝填,把殺傷力減低
日本食咗美國兩粒,咪一樣好地地,重變得對美國乖乖聽話

引用:
原帖由 Samam 於 2022-10-1 23:07 發表

到時金仔都乘勢擲返幾十個彈俾歐美韓日歎下, 問你班死鬼驚未?
咁又未必,金仔可能只得一粒半粒戰略性核武,要慳住用

引用:
原帖由 omegahk 於 2022-10-1 23:12 發表

都係歐洲自己攞黎的

打得核戰
一定會招呼埋美國
好!終於要受重挫
互打就一定唔會
俄羅斯有朝一日真係用核彈炸烏克蘭既,好大原因係既然烏克蘭一定要入北約,佢就寧願要一塊住唔到人既廣域地區,用泥隔絕北約既威脅

引用:
原帖由 23337799 於 2022-10-1 23:29 發表

千其吾好,幾十年黎冇人打破投核,有一個就有二個,對香港沒有好處,難得香港係全球排第二有錢地方,緊係吾好。
跟據墨菲定律Murphy's Law
大於0機率發生既事情必定會發生
既然核武已經做咗出泥,就必定會有用到既一日,只差在我地有無幸睇到咁解
如果覺得永遠唔會有核戰既一天,係天真既唸法……

引用:
原帖由 hfceddie 於 2022-10-2 00:07 發表

你諗清楚美國唔還手有乜嘢後果就知冇可能唔還手,否則世界將由新邪惡軸心主宰,佢哋從此攻城略地,為所欲為。

問題只係點樣還手。
“邪惡軸心”哩個名詞既定義,係由勝利者來定義

主題標籤 #俄羅斯
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]