• 瀏覽: 21,962
  • 回覆: 102
  • 追帖: 1
使乜俾港幣屋企人當家用
俾自由屋企人就已經係家用

引用:
原帖由 owen11223344 於 2022-10-1 21:19 發表
唔好再唱衰我地偉大嘅大陰帝國啦,應該多D鼓勵香港黃撚積極移民過去
黃人去閹國,做閹人

曱甴去到邊都駝衰家, 不過記住千萬唔好返黎

引用:
原帖由 ichthys2 於 2022-10-1 21:10 發表
真係發夢都想唔到英鎊會跌得咁快咁急,不少移民英國嘅黃絲近日都大呻身家縮水。日前,就有網民在網上發文指,一位護士朋友移英後不但收入大減,還要用港紙畀家用,搞到徹底崩潰、痛不欲生喎。帖文隨即引起熱議,有網民認為「自由有代價」、「聽完你咁講,頓時覺得香港係福地」.........

其實英國做NHS,已經叫好高薪了,比好多移英BNOer好。香港啲辛苦工都係留返比我哋啲辛苦命既人做啦。

引用:
原帖由 ichthys2 於 2022-10-1 21:10 發表
真係發夢都想唔到英鎊會跌得咁快咁急,不少移民英國嘅黃絲近日都大呻身家縮水。日前,就有網民在網上發文指,一位護士朋友移英後不但收入大減,還要用港紙畀家用,搞到徹底崩潰、痛不欲生喎。帖文隨即引起熱議,有網民認為「自由有代價」、「聽完你咁講,頓時覺得香港係福地」.........

仲識比家用已經好好。
香港做護士肯定係全球數一數二好!淨係有阿姐幫手做哂D下欄野,有咩地方有?加上人工福利,你揾其他地方護士個價我睇,都未講交稅。

曱甴食屎就得啦,洗L畀家用

你地今日咁好都係英國人留比你地, 仲唔心足,我地仲係水深火熱, 日日要諗下幾時外遊報復性消費,真係好辛苦呀 ! 求下你地唔好再剌激我地啦好無 ? 

徹底崩潰、痛不欲生喎!
又話有聞煮豉油,鹹魚白菜也會好好味嘅!

明嘅,係英國食鹹魚白菜係好好味,只不過要養埋在港父母,先至痛不欲生啫,係咪咁解呀?

比多2成姐

條路黃畜自已揀.

正所謂天堂有路你不走, 地獄冇門你闖進來. 自己攞嚟抵死!

話有比一家用姐,老人家係香港食政府,可能生果金都要倒貼比黃L

引用:
原帖由 hamsomeking 於 2022-10-1 21:51 發表
吊!有民主就得啦
其實民主都沒,錢又沒

引用:

明知要比家用,點解要一早全部換晒英磅?

黃絲抵死

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]