• 瀏覽: 38,973
  • 回覆: 354
+11
他曾經是行會人,快啲去同特首講,為香港尋出路

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2022-10-1 18:52 發表
新加坡實施唔打針中招食自己, 香港要保護唔打針的老人, 卒之大家就攬住死.
聽聞是收左美國錢唔打針。

最緊要多謝黨 🎉🎉

引用:
原帖由 estateman 於 2022-10-1 21:59 發表
陳智屍發夢想做凸首上屆巳呼之欲出
呢D咁嘅質哋....... 慳 L D洗啦佢......

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2022-10-1 18:49 發表
一老一幼要狂谷針, 唔打針就唔開放, 香港想唔瓜都唔得.
打埋啲貨尾先!香港人

星洲真係好好生意咩?啲人加咗幾多人工呀?
星洲有都唔多玩股票,點有香港咁多韮菜呀?

引用:
原帖由 andysan4 於 2022-10-1 19:22 發表
...
多得呢班腦殘唔少

引用:
原帖由 onloktsuen 於 2022-10-3 06:30 發表
他曾經是行會人,快啲去同特首講,為香港尋出路
有國安法, 有愛國者治港, 香港唔駛尋出路。
冇出路, 中央會幫你揾, 揾唔到, 中央會養香港人。

引用:
原帖由 有效橢圓的秋葵 於 2022-10-4 17:07 發表
星洲真係好好生意咩?啲人加咗幾多人工呀?
星洲有都唔多玩股票,點有香港咁多韮菜呀?
新加坡的金融行業空缺多過香港幾倍, 不過好彩香港有移居潮。

引用:
原帖由 ruspc2 於 2022-10-4 17:40 發表

新加坡的金融行業空缺多過香港幾倍, 不過好彩香港有移居潮。
通晒關都無人去做?咁慘?一定係人工低嘞

引用:
原帖由 有效橢圓的秋葵 於 2022-10-4 19:29 發表

通晒關都無人去做?咁慘?一定係人工低嘞
新加坡的樓好易賣,人才湧入,不過香港產業輸送得太快,搞到人才點湧入都唔夠!

引用:
原帖由 ruspc2 於 2022-10-4 19:57 發表

新加坡的樓好易賣,人才湧入,不過香港產業輸送得太快,搞到人才點湧入都唔夠!
如果星洲咁好賺的話,點解香港啲投行唔直接搬晒過去?唔通想留係香港等運到?

引用:
原帖由 大比169 於 2022-10-1 19:16 發表
香港淨係有春夏秋冬四季呢樣野已經完勝新加坡
空氣質素差人地好多呢!
香港食太多華南工廠既污染物。

引用:
原帖由 赤共 於 2022-10-1 21:15 發表
多謝中共習近平上台十年有何政績?我見到嘅就係所有政策徹底失敗經濟爆破民不聊生,台灣見到香港咁樣都即刻切斷同中共關係講咗幾十年都修復唔到台灣
見到佢連任,真係開心,繼續加速吧
確實,依家中國嘅發展都係胡錦濤、江澤民年代規劃的!習近平嘅政績廿年後才評論吧!

引用:
原帖由 arsenal2046 於 2022-10-1 21:35 發表

中國不是仍然貧窮落後嗎
買部華為用下
就知中國落唔落後

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]