• 瀏覽: 38,969
  • 回覆: 354
+11
無疫情都遲早被過頭
始終美國打壓好嚴重

引用:
原帖由 ifung5 於 2022-10-1 21:44 發表

簡單啲講,如果困你在葡京賭埸一個月,包你餓死,但如果困你在超市百貨裏面一個月,你未必死,所以,今時今日唔好再玩白頭片,實際啲好
呢個白癡一味就講烏克蘭美軍高科技打勝仗,吹咗幾個月,結果烏克蘭畀人割咗四個州出嚟公投獨立。

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2022-10-1 21:45 發表

要食大6水果D冇可能去波波,直接去大6仲實際,第2先香港
問題而家香港噉搞法乜嘢水都食唔到啦
西水又冇得舐,因為人哋美帝擺明唔畀你舐。
北水又冇得舐,你自己攬住啲病毒當係寶,有乜辦法?

一早決定變成大灣區城市之一,又重新出發,這個定位都一段時間,應該持守,唔明點解班友仔成日轉軚要想變回從前國際金融中心,手指咬出唔好入,要相信成灣區之後能搵比從前更多,尼班友仔要有信念才對,唔可以比現實動搖才是,真不應該

香港天收

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2022-10-1 18:45 發表

第一個想整死香港要取代香港的, 就係深圳.
中國人的山頭主義, 自古至今都係咁.
香港只是小城市 你用深圳和香港比較
你是問題嗎?

香港的當務之急是統一思想,堅持「動態清零」防疫抗疫方向,摒棄雜音,盡快恢復正常生活!

「動態清零」是目前防疫抗疫及保護市民衛生安全的最有效方法,放棄「清零」給社會經濟和市民生命健康帶來的代價將難以承受!

引用:
原帖由 arsenal2046 於 2022-10-1 21:35 發表

中國不是仍然貧窮落後嗎
係啦, 係啦, 係咁聽人講, 不如返去睇睇啦, 今時今日, 咁out係會比人笑架!

陳智屍發夢想做凸首上屆巳呼之欲出

引用:
原帖由 323236281 於 2022-10-1 18:29 發表
【星島日報報道】行政會議前召集人陳智思歡迎港府將入境措施放寬至「0+3」,希望能盡快放寬至「0+0」,並取消抵港後需接受...

香港優勢多不勝數。

唯有堅持動態清零, 才可保障人民健康!

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/陳智思指新加坡是贏家-本港亞太國際金融中心地位已被取代-065052592.html
香港太唔爭氣,敝國都未盡全力,咁就贏㗎啦?正一係「未到高峰已劇終」⋯⋯

0+0有疫苗通行證一樣多9魚,即香港人要打針先可入食肆,外地人免打針自由活動

既然取代,樓價物價應該應聲下跌才對

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 1-10-2022 21:48 發表

問題而家香港噉搞法乜嘢水都食唔到啦
西水又冇得舐,因為人哋美帝擺明唔畀你舐。
北水又冇得舐,你自己攬住啲病毒當係寶,有乜辦法?
所以直接去大6,大6都唔會益波波

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]